Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Pomoc techniczna » Brak mocy
Cześci do zabytków
  Obecny czas to Sob Maj 19, 2012 09:52 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pon Sie 29, 2011 11:30    Temat postu: Brak mocy

matti800
Dawca organów
Dawca organów

Witam. Mam pewien problem z moja t5. Podejzewam ze jest to wina gaznika jednak nie jestem pewien. Otoz motorek zapala fajnie ale po przejechaniu kilku km i po dodaniu wiecej gazu motor jakby sie dusi i przygasa. Musze wtedy wlaczyc ssanie i motor przez chwile jedzie normalnie jednak po jakims czasie znowu przygasa. Kiedy zas po rozgrzaniu motor pracuje na postoju i chce ruszyc to nie wkreca sie na obroty tak jakby nie mial sily i dopiero po lekkim rozepchaniu zaczyna w miare normalnie jechac. Posiadam gaznik pegaz wczesniej wszystko bylo dobrze. Zaznaczam ze zadne regulacje nie pomagaja. Nie wiem co robic pomozcie

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Sie 29, 2011 15:20    Temat postu: Re: Brak mocy

toni175
Motórzysta
Motórzysta

albo przytkany kranik albo zaworek nad pływakiem. sprawdź wpierwszej kolejności te dwie rzeczy

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Sie 29, 2011 15:26    Temat postu: Re: Brak mocy

regers
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Jeszcze zobacz otworek w korku zbiornika , jak będzie zatkany to będzie podciśnienie.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Sie 30, 2011 09:07    Temat postu: Re: Brak mocy

matti800
Dawca organów
Dawca organów

Witam. Zastosowalem sie do waszej rady, przeczyscilem kranik oraz zaworek. Problem przygasania motoru przy dodawaniu gazu zniknal jednak czasami kiedy po rozgrzaniu motoru chce ruszyc z miejsca brakuje mu mocy. Czy to jest kwestia regulacji czy problem lezy gdzie indziej? pozdrawiam

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Wrz 21, 2011 20:25    Temat postu: Re: Brak mocy

Troll
Motórzysta
Motórzysta

Mozliwe odpowiedzi sa 2:
1. problemy z zasilaniem paliwa - musisz przesledzic wszystko od korka( czy zapewnia odpowietrzanie) przez kranik (czy zmiana na poz. rezerwy pomaga?) filtr paliwa, az po gaznik. Jako eksperyment mozesz sprobowac po tm jak zgasnie wstrzyknac 1/4 sredniej strzykawki paliwa bezp. do gardzieli gaznika - jak odpali masz potwierdzenie ze problem z ukl. zasilania.
2. Uklad zaplanowy - zaczalbym od sprawdzenia czy jest swieca po tym jak zgasnie. Jak jest to czy mocna. Ja i to nie to skupilbym sie na roznych wariantach ustawienia zaplonu.
To sa stare motocykle nie dostosowane do paliwa dobrej jakosci jakie teraz jest na stacjach. ZAPLONU NIE USYAWIAMY JUZ WG ZNAKOW NA SILNIKU, AlE NA WYCZUCIE!!!!
Powodzenia.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 06:32    Temat postu: Re: Brak mocy

Gregor
Motórzysta
Motórzysta

Krok po kroku sprawdż dopływ paliwa wyczyść dobrze gażnik jeśli nadal bedzie to samo regulacja gaznika sprawdż zapłon przerwy przerywacza i swiecy jesli nadal nic to przestawiaj na iglicy powodzenia

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 21:04    Temat postu: Re: Brak mocy

matti800
Dawca organów
Dawca organów

Niestety regulacje oryginalnego Pegaza nic nie daly i kupilem wspolczesna produkcje. Dziala bardzo dobrze, motor zbiera sie jak nigdy. Moja recenzja w temacie 'gaznik ikov' Cool pozdrawiam

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Pomoc techniczna » Brak mocy
 Strona 1 z 1