Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Pomoc techniczna » Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?
Cześci do zabytków
 Idź do strony 1, 2  Następny Obecny czas to Sob Maj 19, 2012 09:59 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pon Lis 22, 2010 12:08    Temat postu: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

lotuszyga
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Ile daliście hajsu za regeneracja wału oraz szlif cylindra+plus tłok i pierścienie do Pannoni 250 TLF

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Lis 22, 2010 12:16    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

Gregor
Motórzysta
Motórzysta

rg. walu kosztowalo mnie 260 zl pierscionki 3zl. szt

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 11:46    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

napoleon2-89
Motórzysta
Motórzysta

ja dałem za reg walu 150 i szlif cylindra tez 150

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Kwi 23, 2011 20:39    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

Gregor
Motórzysta
Motórzysta

jesli moge wiedziec to gdzie robiłes jak mozesz to podaj adres a czy dobrze robia i z dobrych materiałow będę wdzięczny

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 16:56    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

Zimor
Krążownik szosy
Krążownik szosy

Mnie regeneracja wału kosztowała 260 zł. Dostarczyłem tylko sworzeń tłoka. Wszystko zostało wymienione co potrzeba wg. podanych wymiarów z książki serwisowej. Części były utwardzane, czy tam węglikowane. Profesjonalna robota. Oby służył.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Maj 28, 2011 20:53    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

Gregor
Motórzysta
Motórzysta

własnie dałem wał do rg z przegrzanym korbowodem ciekawe jak sobie poradzi ile zapłace dam znać jak będzie do odbioru

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 18:19    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

Mysta
Motórzysta
Motórzysta

A mi sie udało kupić wał z epoki nigdy nie używany. Tak patrze na ceny regeneracji i widzę ze raczej nie przepłaciłem. Wał mnie kosztował 600pln-ów, ale raczej dłużej popracuje niż regenerowany. Poprzedni oryginalny służył w silniku jakieś 20 kilka lat, a po ostatniej regeneracji mój zaczął sie sypać po jakis 5-ciu latach. Więc mam nadzieje, że następnym razem silnik będę rozpoławiał za jaaaaakiś czas (oczywiście w związku z wałem) Wink

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 21:27    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

Gregor
Motórzysta
Motórzysta

To prawda co orginał to żadne rg nie wytrzyma skąd ty wziełeś takie cudo kwota nie mała ale warto skoro za wał na alegro trzeba dac 200 i rg ponad 200 a trwałos wiele pozostawia do życzenia

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 23:18    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

Mysta
Motórzysta
Motórzysta

Ano właśnie z allegro jakieś rok temu go kupiłem, ale dopiero teraz jest montowany w silniku. Parę jazd próbnych żeby wszystko dotrzeć i za dwa tygodnie śmiganie na rotor rajdzie będzie.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 23:24    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

Mysta
Motórzysta
Motórzysta

...a i w tym czasie też był do kupienia nowiutki cylinder. Miałem chrapkę na to i na to. Ale gościu, który licytował ze mną ten wał nie dawał za wygraną i już nie dałem rady kupić również cylindra (co oczywiście on uczynił). Wink

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Lip 23, 2011 18:56    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

gregor112
Krążownik szosy
Krążownik szosy

Dzwonilem wlasnie do Pana Stadtmullera z Wroclawia w sprawie regeneracji walu do Panki, zawolal 280 zl!!!!

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Lip 23, 2011 19:02    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

Zimor
Krążownik szosy
Krążownik szosy

@gregor112 to cena normalna.
A mam pytanie, czy przy oddawaniu wału regeneracja czopów to 'standardowa' procedura? Bo kurcze ja odebrałem wał co pisałem wyżej i okazało się, że czopy są 'wyślizgane'.. :/

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Nie Lip 24, 2011 19:37    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

Gregor
Motórzysta
Motórzysta

własnie odebrałem wał od rg cena 100 zł

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Lip 25, 2011 21:31    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

gregor112
Krążownik szosy
Krążownik szosy

gdzie robiles regeneracje walu?? moglbys podac namiary oraz co dokladnie wchodzilo w sklad takiej uslugi??

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Lip 26, 2011 06:18    Temat postu: Re: Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?

Gregor
Motórzysta
Motórzysta

wymiana korbowodu dałem swój, nowe łożyska igiełkowe ,tuleja i swożeń nowy jak będę miał chwilę to podam namiary jeden wał już tam robiłem i jest super 700 km i bez zastrzeżeń

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Pomoc techniczna » Ile kosztuje regeneracja wału do Pannoni ?
 Strona 1 z 2