|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sob Maj 19, 2012 10:07 |
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 22:42 Temat postu: Korek silnika |
|
 |
|
karlik91 Osiedlowy kamikadze

|
Od spodu silnika znajdują się 2 korki jeden do spuszczania oleju, a drugi centralnie pod wałem stąd moje pytanie do czego on służy ?? po odkręceniu wyleciało z niego dosłownie parę kropel przypominało paliwo z olejem lub sam olej trudno określić bo była tego bardzo mała ilość. |
|
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 17:28 Temat postu: Re: Korek silnika |
|
 |
|
matti800 Dawca organów

Wiek: 20 Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 219 Skąd: białystok
|
Witam. Ta srubka wchodzi w oske na ktorej zamocowana jest zebatka scieta u gory, ktora jest pomiedzy polksiezycem od kopniaka a koszem do sprzedla. Generalnie ta srubka jest po to zeby ta oska siedziala w karterze i nie wypadala. pozdrawiam |
|
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 20:33 Temat postu: Re: Korek silnika |
|
 |
|
toni175 Motórzysta

Wiek: 29 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 176 Skąd: starachowice
|
koledze chodzi o śrubę do skrzyni korbowej. służy ona spuszczeniu nadmiaru paliwa przy zalaniu oraz do ustawiania zapłonu-w instrukcji przynajmniej tak pisze. |
|
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 20:24 Temat postu: Re: Korek silnika |
|
 |
|
karlik91 Osiedlowy kamikadze

|
Dziękuje bardzo za informacje bo byłem szalenie ciekaw po co ten korek jest, jeszcze raz dzięki  |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|