|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2
|
Obecny czas to Sob Maj 19, 2012 10:27 |
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 18:53 Temat postu: Re: szkiełkowanie |
|
 |
|
Zimor Krążownik szosy

Wiek: 26 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 78 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
chce wyszkiełkować silnik. Ktoś mówił mi, że najpierw wszystko trzeba piaskować a później szkiełkowanie dopiero. Prawda to jest? Czy po prostu chodzi o to żeby łatwiej poszło szkiełkowanie i nie trzeba było długo tego robić. Czy w takim wypadku piaskowanie silnika mu nie zaszkodzi? |
|
|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 20:01 Temat postu: Re: szkiełkowanie |
|
 |
|
szary07 Motórzysta

|
Tak wlasnie piaskowanie przed szkielkowaniem ulatwia tylko sprawe. Szklo jest drogie piasek tani, trzeba wiecej czasu szkielkowac zeby uzyskac dobry efekt a takto sie troszeczke przepiaskuje i dopiero szkielkuje. Sam ostatnio zaczalem lekko przepiaskowywac wazne zeby to robic z glowa... Male cisnienie drobny piasek i poprostu lekko oczyscic powierzchnie. Nastepnie brac szklo przeleciec powierzchnie i jest pieknie. Silnikowi nic nie zaszkodzi jezeli sie robi z glowa jezeli sie cos zrobi nie tak to i podczas polerowania mozna cos spieprzyc. Pozdrawiam |
|
|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 20:36 Temat postu: Re: szkiełkowanie |
|
 |
|
Zimor Krążownik szosy

Wiek: 26 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 78 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
okej, rozumiem, że gwinty wszystkie muszą być zabezpieczone śrubami. Coś jeszcze?
A np. kapy silnika chciałbym polerować, to wcześniej też mogę je popiaskować i szkiełkować dla wyrównania powierzchni? |
|
|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 23:20 Temat postu: Re: szkiełkowanie |
|
 |
|
szary07 Motórzysta

|
Gwinty nie musza zabezpieczone nic sie im nie stanie... To juz zalezy od ciebie lepiej papier do wyrownania powierzchni... |
|
|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 22:01 Temat postu: Re: szkiełkowanie |
|
 |
|
seneb Osiedlowy kamikadze

|
Co do zdjęcia silnika Pannoni Kuby Boryczko, to najpierw kapy były wyszkiełkowane a potem ja polerowałem przetłoczenia, wyszło to dość ładnie, ja w swojej Pannoni spróbuje kapy wyszkiełkować a przetłoczenia pochromować o ile technologia mi na to pozwoli  _________________
  |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|