|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sob Maj 19, 2012 11:15 |
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 15:12 Temat postu: Problem i pytanie |
|
 |
|
Q Polny popierdalacz

|
Witam.
To, że nie mogę odpalić to swoją drogą. Nieregularna iskra jest. Prawdopodobnie styki przerywacza trzeba przeczyścić.
Pytanie dotyczy kondensatora. Co on robi? podbija świecę czy tłumi zakłócenia? i do czego jest podłączony? W moim sprzęcie jest wyprowadzony przez ściankę działową. Ktoś coś kiedyś majstrował, pewnie koła zamochowego nie mógł zdjąć i wyprowadził go, w starym przecinając kabel. Otóż kiedyś mi wypadł, bo na ślinę był przyklejony i nie mogłem odpalić, później podłączyłem go na chybił trafił do wyjścia kabla ładującego i paliło bardzo łądnie. W ogóle przydałby mi się schemat i plan całego tego ustrojstwa przy silniku. Za wszelką pomoc wielkie dzięki. |
|
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 18:06 Temat postu: Re: Problem i pytanie |
|
 |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Paź 11, 2006 14:05 Temat postu: Re: Problem i pytanie |
|
 |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 07:21 Temat postu: Re: Problem i pytanie |
|
 |
|
Gregor Motórzysta

|
mam pytanie na temat kondensatora ponieważ wychodzą z niego 2 przewody jeden idzie na przerywacz a ten 2 gdzie jesli ktoś mógł by udzielić mi odpowiedzi bardzo mnie to ciekawi z góry dziękuje. _________________ pikolo |
|
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 08:30 Temat postu: Re: Problem i pytanie |
|
 |
|
toni175 Motórzysta

Wiek: 29 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 176 Skąd: starachowice
|
idzie do zacisku środkowego, czyli wyprowadzenia nr 2 z iskrownika. mozna też go odlutować jeżeli przewód od przerywacza do tego zacisku masz w dobrym stanie. |
|
|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 06:12 Temat postu: Re: Problem i pytanie |
|
 |
|
Gregor Motórzysta

|
dzieki bardzo obecnie mam z 1 przewodem o malca poza iskrownikiem całkiem dobrze sie sprawuje a co do tego przewodu to dzieki _________________ pikolo |
|
|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 06:19 Temat postu: Re: Problem i pytanie |
|
 |
|
Gregor Motórzysta

|
jeszcze jedno jeśli będzie odlutowany a przewód wyjściowy coś nie tak to będzie się coś działo _________________ pikolo |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|