Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
 
PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Kosz » Problem z odpalaniem i nie tylko...
Cześci do zabytków
  Obecny czas to Wto Sie 14, 2018 07:43 

 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Maj 17, 2007 15:13    Temat postu: Problem z odpalaniem i nie tylko...
   

grzechu
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze



Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 35

Witam! Mam problem z odpalaniem tzn jak zapali i przejadę trochę, zgaszę go i chcę go zapalić to nie da rady, trzeba odkręcić świecę(przeczyścić) i dopiero zapali. A jak zapali to jak nie dodam mu "gazu" to zgaśnie. Gaźnik nawet nie reaguje na regulacje. A w czasie jazdy muli go, ale jak sie rozpędzi to jedzie tylko bardzo dużo paliwa bierze. Ostatnio jak ją pierwszy raz odpalałem to zapalił od kopki, i chodził bardzo dobrze, a po kilku dniach przestał już tak dobrze chodzić jak na początku - to mnie dziwi że teraz bardzo dużo paliwa bierze. Proszę o jakieś wskazówki, żeby wszystko było z motorkiem ok. Z góry wielkie dzięki za pomoc.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Maj 17, 2007 19:59    Temat postu: Re: Problem z odpalaniem i nie tylko...
   

Szprot(Michał)
Motórzysta
Motórzysta



Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 140
Skąd: Podlipie (Małopolska)

jak na mój gust to masz pływak dziurawy, wymień i powinno być OK

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Maj 17, 2007 20:54    Temat postu: Re: Problem z odpalaniem i nie tylko...
   

grzechu
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze



Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 35

sprawdzę, ale mi się wydaje że jest dobry bo jak go kilka dni temu wyjmowałem to w pływaku nie było benzyny. albo za duży poziom paliwa w komorze pływakowej. dzięki za wskazówki

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Nie Maj 20, 2007 07:36    Temat postu: Re: Problem z odpalaniem i nie tylko...
   

grzechu
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze



Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 35

Myślałem że to zatkane tłumiki ale się myliłem, paliwo dalej sie leje. Odkręciłem cylinder i bo myślałem że jest zatkany, jedyne co zauważyłem to benzynę w wale, ona się chyba wlewa tymi otworami w cylindrze do wału bo jest jej za dużo i dlatego, więc chyba gaźnik zepsuty. Ale jak skręciłem to odpalił od kopa, ale później jak zgasiłem to dalej to samo. Chcialem jeszcze wspomnieć że ten gaźnik ma dorabianą iglicę od innego motorka, była ucinana(jest taka grubsza od oryginału). Wymienić gaźnik(mam okazję) czy nie. A kiedyś czyściłem i nie wiem czy dobrze powkręcałem dysze tam gdzie trzeba - może pomyliłem(są 40 i 120). Wielkie dzięki za pomoc.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Nie Mar 20, 2011 21:51    Temat postu: Re: Problem z odpalaniem i nie tylko...
   

Gregor
Motórzysta
Motórzysta


Wiek: 37
Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 119
Skąd: slupca

Mam ten sam problem tylko że paliwo leci oki już nie mam pojęcia co jest raz jest dobrze a raz nie spróbuje każdej rady
_________________
pikolo

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Wyświetl posty z ostatnich:   
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Kosz » Problem z odpalaniem i nie tylko...
 Strona 1 z 1
 
 
 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Skocz do:  


     Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group | Template Neon v1.3 | Crystal