|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Obecny czas to Pon Kwi 19, 2021 10:34 |
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 19:29 Temat postu: Zmiany i Style forum - nasz styl dla forum |
|
 |
|
Blaster Site Admin

|
Witam
miały być zmiany wyglądu i nie tylko - ale jak przypuszczam jak zmienię wygląd bez pytania Was to będzie źle
Więc moja propozycja:
http://demo.phpbb2.pl/?style=263
Pod tym linkiem na górze po prawej stronie jest wiele rodzai stylów dla forum, może zrobimy jakiś sondaż - wybierzemy parę stylów a z nich wybierzemy ten jeden!
Oczywiście takich stron ze stylami jest wiele, więc jak coś macie innego to też podawajcie linki...
A teraz co zostało dodane do forum (funkcjonalność) po tym weekendzie:
1 - Album (każdy forumowicz ma swój album zdjęć gdzie może wrzucać zdjęcia pannoni, jest także publiczny album...
2 - Dział download - na przydatne pliki...
3 - Aukcje - coś na styl allegro...
4 - w profilach macie nowe pola na "imie i nazwisko" a także data urodzin - info o urodzinach wyświetlane jest na dole forum w dziale "kto jest na forum"
5 - adres do mapki z Forumowiczami (główne menu na górze strony)
6 - ShoutBox na dole głównej strony (odświeża się co 20 sekund)
Prośba - w związku ze zmianami, jak zauważycie coś dziwnego lub jakiś błąd - dajcie info
P.S.
Jak ktoś umie angielski (średnio) i miał by ochotę i CZAS przetłumaczyć troszkę z działu "Aukcje" to proszę o PM (jest tam około 600 lini ale myślę że przetłumaczyć trzeba, tylko to co pokazuje się użytkownikowi na stronie - ja to robię tak że wchodzę na stronę wyszukuję w pliku coś co jest po angielsku na stronie, zmieniam na polski i idę do następnej strony - i tak jak się przejdzie wszystkie strony, to powinno się przetłumaczyć to co potrzebne )
Ostatnio zmieniony przez Blaster dnia Nie Sty 06, 2008 20:01, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 19:38 Temat postu: Re: Zmiany i Style forum - nasz styl dla forum |
|
 |
|
alchamer Motórzysta

|
Moim zdaniem forum Pannoni jest bardzo czytelne i łatwo coś znaleźć i uważam im więcej będzie działów ,poddziałów itd.to będzie zagmatwane,ale małe zmiany zawsze mile widziane szczególnie galeria pozdrawiam |
|
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 19:40 Temat postu: Re: Zmiany i Style forum - nasz styl dla forum |
|
 |
|
gustaw Dawca organów

Wiek: 32 Dołączył: 07 Lip 2007 Posty: 278 Skąd: Ostrowiec Św
|
a ja bym proponował zrobić mały czat na dole można by sobie pogadać jak będzie sie nudzic |
|
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 20:03 Temat postu: Re: Zmiany i Style forum - nasz styl dla forum |
|
 |
|
Blaster Site Admin

|
gustaw napisał: | a ja bym proponował zrobić mały czat na dole można by sobie pogadać jak będzie sie nudzic |
Dodałem do ShoutBox'a autorefresh co 20 sekund, więc nie trzeba odświerzać strony tylko pisać i czytać
Myślę że to może zastąpić czat  |
|
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 20:17 Temat postu: Re: Zmiany i Style forum - nasz styl dla forum |
|
 |
|
tomek Moderator

|
swietna sprawa z tym shoutboxem ale zuwazyłem ze jak wysyłasz czasem podczas odswierzania to wiadomosc nie wskakuje ale ogolnie jest super  _________________ SHL M11 1962
PANNONIA T1 1964
JAWA 353 1956
HONDA CBR F4is
OGAR 205 |
|
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 12:00 Temat postu: Re: Zmiany i Style forum - nasz styl dla forum |
|
 |
|
Blaster Site Admin

|
W związku z:
Robert napisał: | ShoutBox [Nie 21:24] Robert: Administrator, daj swoją ksywę lub imie to będziemy sie zwracać po ludzku |
i
Administrator napisał: | 4 - w profilach macie nowe pola na "imie i nazwisko" a także data urodzin - info o urodzinach wyświetlane jest na dole forum w dziale "kto jest na forum" |
Proszę o uzupełnienie tych danych - nie koniecznie trzeba podawać oczywiście nazwisko ale imię przydało by się
Wszelkie informacje o użytkowniku można zobaczyć wchodząc w menu "Użytkownikcy" i klikając w nazwę użytkownika - tam też pod ilością postów jest link do "Osobistej Galerii Użytkownika"...
tomek napisał: | swietna sprawa z tym shoutboxem ale zuwazyłem ze jak wysyłasz czasem podczas odswierzania to wiadomosc nie wskakuje ale ogolnie jest super |
Zobaczę i jeżeli faktycznie tak jest postaram się to poprawić (bo wydaje mi się że odświerzanie nie ma nic wspólnego z wysyłaniem)...
alchamer napisał: | ShoutBox [Nie 21:34] alchamer: ma problem z wpisywaniem tu połowa mi zanika |
Pytanie do alchamer: Czy czasem nie korzystasz z firefox? bo jeżeli tak to czy chodzi Ci o to że jak wpisujesz tekst to literki widać tylko do połowy wysokości? - jeżeli o to chodzi to postaram się to poprawić a jeżeli nie o to, to napisz dokładnie o co chodzi  |
|
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 12:17 Temat postu: Re: Zmiany i Style forum - nasz styl dla forum |
|
 |
|
alchamer Motórzysta

|
po wysłaniu tekstu,nie każdy tekst jest wyświetlany,ale może to wina ładowania się tekstu co 20s.;no problem;  |
|
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 20:12 Temat postu: Re: Zmiany i Style forum - nasz styl dla forum |
|
 |
|
Maciej S. Osiedlowy kamikadze

|
Witam.
Mnie aktualny styl, format odpowiada, natomiast najbardziej irytuje sposób tytułownia i powielania postów. Tytuł powinien być jednoznaczny tak, aby łatwo można było wyszukać interesującą wypowiedź. I nie powielać postów dotyczących takich samych tematów. Dodatkowo przydałaby się bardziaj aktywny moderator, który by kontrolował to co się dzieje na na forum.
Pozdrawiam. _________________ Pannonia 1960 oryginał + wózek w remoncie (pasjonat motorów z wózkiem) |
|
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 19:44 Temat postu: Re: Zmiany i Style forum - nasz styl dla forum |
|
 |
|
Maciej S. Osiedlowy kamikadze

|
Raz jeszcze proszę o odpowiednie tytułowanie postów. Ponownie pojawiają się w pomocy technicznej tytuły typu "pomocy". Nic z tego nie można wywnioskować i w przyszłości chcąc coś poszukać interesującego będziemy brnąć przez nic niemówiące tytuły postów. _________________ Pannonia 1960 oryginał + wózek w remoncie (pasjonat motorów z wózkiem) |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|