|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2
|
Obecny czas to Czw Sty 28, 2021 12:16 |
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 18:57 Temat postu: Re: Automobilista |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
Mnie najbardziej "jara" dłubanina przy maszynie , więc w miarę możliwości i umiejętności staram się wszystko robić sam . Być może kogoś urażę , ale mam mieszane uczucia w stosunku do "kolekcjonerów" , którzy mają kupę kasy skupują gruchoty a potem wykfalifikowane zakłady im wymuskają moto , a na zlotach się chełpią ile to pracy włożyli . Z drugiej strony to może dzięki Nim przetrwają w idealnym stanie następne lata ? Może więc nie mam racji ? Co sądzicie ? |
|
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 19:28 Temat postu: Re: Automobilista |
|
 |
|
jaron1 Motórzysta

|
Powiem ci tak,ja przy swojej spedziłem długie godziny na szlifowaniu papierem ramy blach i innych elementów ale juz silnik zrobił mi fachowiec,lakiery i chromy też |
|
|
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 09:52 Temat postu: Re: Automobilista |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
Oczywiście masz racje , jak ktoś pracuje całymi dniami a kocha stare motocykle to co ma zrobić ? No i lepiej jak fachowiec coś zrobi porządnie a nie samemu , byle jak i z byle czego . Moja pierwsza zasada - żadnych dróg na skróty . |
|
|
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 10:34 Temat postu: Re: Automobilista |
|
 |
|
jaron1 Motórzysta

|
Aaa i jeszcze jedno słowo o kolekcjonerach,kupowaliśmy z kumplem panne na dawcę,gość pyta ile mamy maszyn my ze po jednej,on nas prowadzi do garażu i pokazuje swoja kolekcje.chyba niewiele brakowalo do 100,ale w większości stan org czyli złom.mysle,że chyba nawet na wszystkich sie nie przejechał,a może nawet nie usiadł,ale ma kasę i kaprysy,tylko co z tego,za pare lat to bedzie kupa złomu wymagająca jeszcze większej kupy kasy. |
|
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 10:22 Temat postu: Re: Automobilista |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
Może handlarz ? Teraz robi się z tego niezły biznes , zwłaszcza na "ruskach" . |
|
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 11:40 Temat postu: Re: Automobilista |
|
 |
|
jaron1 Motórzysta

|
nie nie,kolekcjoner ,a na ruskach bo tam za bezcen kupisz,a tutaj przebitka parokrotna |
|
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 19:53 Temat postu: Re: Automobilista |
|
 |
|
jawo68 Polny popierdalacz

|
Witam wszystkich.Może mi ktoś podpowiedzieć jak zarejestrować moją Pannonie.Nic nie mam tylko motocykl bez papierów.Z 10 lat temu kupilem go od gościa ktory już nie żyje.Niemam nawet umowy.Od czego zacząć? |
|
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 20:44 Temat postu: Re: Automobilista |
|
 |
|
jaron1 Motórzysta

|
sa 2 wyjscia,albo zarejestrowanie jako zabytek do czego nie potrzebujesz dokumentow pochodzenia moto,albo zakup innych dok itd. ja wybralbym to 2 wyjscie |
|
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 22:17 Temat postu: Re: Automobilista |
|
 |
|
jawo68 Polny popierdalacz

|
Dzięki za podpowiedż,może ktoś ma do sprzedania papiery? :)jawo68@wp.pl |
|
|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 10:03 Temat postu: Re: Automobilista |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
Witam ! Redakcja Automobilisty "Nas" rozpieszcza , w nowym numerze tego świetnego czasopisma ukazał się kolejny artykuł o Pannoni (polecam) . Pozdrawiam |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|