|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
Idź do strony 1, 2 Następny
|
Obecny czas to Sob Sty 16, 2021 22:36 |
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 21:07 Temat postu: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
woron36 Osiedlowy kamikadze

Wiek: 27 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 33 Skąd: Biała Rawska
|
Jestem ciekawy ile polecą wasze Panonie i inne sprzęty. Ja jeszcze nie wiem bo motorek nie skończony. Wiem tylko że pali i jeździ ale po podwórku. |
|
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 15:30 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
Mój młody Przyjacielu , nie wiem ile poleci moja Panna ponieważ nie mam zamiaru przekraczać czterdziestki . Chciałbym żeby wszyscy zdążyli Ją zobaczyć jak wspaniale wygląda ( mimo swego wieku ) , a poza tym nigdy bym nie przeżył gdyby Jej się mucha do reflektora przykleiła . Pozdrawiam |
|
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 16:06 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
gustaw Dawca organów

Wiek: 32 Dołączył: 07 Lip 2007 Posty: 278 Skąd: Ostrowiec Św
|
blackjack jeśli jeździsz 40 km/h to bardzo źle dla twojej pannoni ( przeciążasz silnik ) . Na mojej pannoni bezpieczna prędkość to min 60km/h wtedy motocykl się nie meczy mniej pali światła są lepiej widoczne. Nie wiesz ile jedzie najwięcej - tez źle bo kiedyś przyjdzie Ci wyminąć tira jadącego 39km/h i nie będziesz wiedział czy zdarzysz bo nie znasz max prędkości motocykla . Znam się b. dobrze na silnikach 2T i uwierz mi ze twój silnik szybciej się zużyje niż taki co jeździ zdrowo 70km/h . Moja Pannonia max jedzie 120 km/h trochę strasznie się jedzie ( mam przednia oponę do wymiany ) . Np w starych jawach 350 lata 50 -60 całkowicie nie zdrowa jest jazda na wolnych obrotach motocykl 2 T jak i inne pojazdy 2T muszą mieć swoje tzw zielone pole. Pozdrawiam _________________ życie jest motocyklem:)) |
|
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 20:29 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
Masz świętą racje Gustaw ! Jak tylko skończę remont to sprawdze jakie osiągi ma moja Pani Pozdrawiam
P.S Co to jest "zielone pole" ? |
|
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 13:41 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
gustaw Dawca organów

|
zielone pole to są obroty silnika najkorzystniejsze dla nas ( oszczędność paliwa ) jak i pracy silnika _________________ życie jest motocyklem:)) |
|
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 18:12 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
Czyli jakie ??? |
|
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 19:46 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
gustaw Dawca organów

|
około 3,5tys obr/min _________________ życie jest motocyklem:)) |
|
|
Wysłany: Sro Cze 17, 2009 19:16 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
Dzięki ! Pozdrawiam |
|
|
Wysłany: Sob Maj 14, 2011 21:57 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
Gregor Motórzysta

|
obecnie jeżdze 70 -80 lecz moge powiedzieć 130 poszła i tłok stanoł dłusza jazda z za dużą prędkością szkodzi temu moto obecnie smigam na silniku t2 a mojet5 sie robi RG . szkoda tylko że 3 bieg szarpie ale 4 sie zbiera ładnie doraznie do czasu aż silniczek orginał wróci na swoje miejsce i znów w trasę pozdro dla wszystkich panoniowiczów szerokiej drogi . _________________ pikolo |
|
|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 13:02 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
TRICK Motórzysta

|
ja jechalem 110 i powiem wam ze nawet spoko sie trzymala drogi jak na moto z 60 lat w porownaniu z innymi moto z tej epoki trzeba tylko amortyzator skretu mocno skrecic bo przednie zawieszenie nie jeste calkowicie dostosowane do tego rodzaju predkosci, wiec takie predkosci tylko na rownej nawierzchni dodam ze z wozkiem wyciagnolem 85km/h |
|
|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 18:43 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
Zimor Motórzysta

Wiek: 35 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 139 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
Skoro kotlet z 2009 roku jest odgrzany to dorzucę, że na Pannoni jeszcze nie miałem okazji bić rekordów prędkości ale na MZ ES 250 z 1962r. (jaskółka) jeździłem 120km/h. Jazda bardzo wygodna, wahacz pchany świetnie się sprawdza. |
|
|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 20:54 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
Gregor Motórzysta

|
witam kazde moto ma ograniczenia ale po to są by je łamać chociaż by z ciekawosci szerokiej drogi _________________ pikolo |
|
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 17:13 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
Pewnie powiecie o mnie "stary ramol" , ale zadam inne pytanie >jak szybko potraficie się zatrzymać z tych 120 km/h< na mało skutecznych hamulcach , amortyzatorach które czasy świetności mają już dawno za sobą , o środku ciężkości na wysokości moich jaj nie wspomnę . Jeszcze raz powtórzę , weterany nie są do bicia rekordów prędkości . To jest oczywiście moje subiektywne zdanie , ale mam nadzieje że wszyscy doczekamy w zdrowiu końca dopiero co rozpoczętego sezonu . Amen |
|
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 19:46 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
Zimor Motórzysta

Wiek: 35 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 139 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
@blackjack no święta prawda, ale można jeździć szybko i bezpiecznie jeśli są do tego warunki. Jeśli wziąłeś moją wypowiedź o biciu rekordu prędkości to ona powinna być raczej w " " Chyba każdy rozsądny wie, że weterany nie są stworzone do szybkiej jazdy, ale technicznie są do tego zdolne. Manetkę czy pedał gazy trzeba odkręcać z głową, znając możliwości swoje i maszyny.
W ogóle durny ten temat i nie potrzebnie odgrzebany. |
|
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 22:33 Temat postu: Re: Ile wyciagniecie na waszych Panoniach i innych zabytkach. |
|
 |
|
TRICK Motórzysta

|
hehe durny to zgadzam sie z kolega hehe to tak jak typowy laik pyta mnie ile wyciagnie ta maszyna (i nie mowie tu tylko o pannoni ale tez o motocyklach wspolczesnych) no wiec wtedy ladnie sie usniecham i gosc rozumie jakie durne pytanie zadal no ale wracajac do temetu, kazdym motocyklem sie jezdzi z taka predkoscia, jaka da sie nia osiagnac, jakie sa warunki i jakie sa umiejetnosci kierowcy, nawiazujac do wypowiedzi zadne hamowanie nie ma sensu przy 120km/h chyba ze jedziemy na rownej plaskiej prostej drodze i z daleka widzimy przeszkode, a w typowych okolicznosciach to liczac czas reakcji to hamulec zaczyna dzialac jak jestesmy na przeszkodzie, owszem jechalem pannonia 110 ale droga byla szeroka (4 pasy) i pusta, no a jesli ktos chce sprawdzic osiagi maszyny niech to robi w warunkach bezpiecznych, bo co w tym zlego?? pewnie 50 lat temu niejede motocyklista zamykal licznik na panience )
Pozdrawiam |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|