Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » Dowód rejestracyjny bez umowy kupna
Cześci do zabytków
  Obecny czas to Sob Maj 19, 2012 12:00 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sro Sty 05, 2011 18:24    Temat postu: Dowód rejestracyjny bez umowy kupna

Darek.K
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Mam ramę ,dowód rejestracyjny,tablice rejestracyjną,numery się zgadzają na ramie i tabliczce,pojazd wycofany z ruchu1992roku.Nie posiadam umowy kupna.JAK TAKI POJAZD MOŻNA ZAREJESTROWAĆ?

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Sty 08, 2011 00:48    Temat postu: Re: Dowód rejestracyjny bez umowy kupna

zigi111111
Krążownik szosy
Krążownik szosy

Nie jestem ekspertem, ale widze że nikt z kolegów Ci nie odpisuje. Wszystko zależy od pań w wydz. komunikacji. U nas jest chyba najgorzej (łódzkie powiat Rawski) I w tym własnie powiecie zrobiłbym tak;
odwiedził bym wydział komunikacji i przedstawił bym się jako miłośnik starych motocykli, powiedziałbym że nie ja ale pan X ma coś takiego. I napewno nie mówiłbym że pan x nie ma umowy. Powiedziałbym że jakąś tam umowe ma ale niewiem jaką i kiedy sporządzoną itp. Powiedziałbym że pan x chce mi to sprzedać za małe pieniążki a mi strasznie na tym zależy żeby to była legalna trasakcja i bardzo bym chciał aby ten motocykl można było zarejestrować. Myślę że jak napotkasz miłą panią to przedstawi ci kilka opcji.
Nie ma lekko. Jak to przeskoczysz to będziesz wiedział dlaczego na jakimkolwiek zlocie na antyka patrzą z podziwem.
Powodzonka kolego! Very Happy
a jak byłem młody i piękny;
Romet ogar
Pannonia
Jawa ts 350

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Sty 08, 2011 22:25    Temat postu: Re: Dowód rejestracyjny bez umowy kupna

kleryk2
Motórzysta
Motórzysta

ja byłem w podobnej sytuacji. Miałem dowód i nie miałem umowy, Pani w wydziale komunikacji powiedziała mi że takim motocyklem mogę sobie jedynie po polach pojeździć. Nic mi nie podpowiedziała, widocznie była przerwa na kawę...
Udalo mi się zarejestrować, ale umowa to podstawa. Jeżeli motocykl byl wycofany z ruchu to jeszcze jest potrzebny rzeczoznawca PZM no i oczywiście przegląd.
Gustaw dobrze to opisał
http://www.forum.hoffman.auto.pl/topics11/rejestracja-motocykla-z-zagubionymi-dokumentami-bez-tablicy-vt1165.htm

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » Dowód rejestracyjny bez umowy kupna
 Strona 1 z 1