|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sob Maj 19, 2012 12:00 |
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 18:24 Temat postu: Dowód rejestracyjny bez umowy kupna |
|
 |
|
Darek.K Osiedlowy kamikadze

|
Mam ramę ,dowód rejestracyjny,tablice rejestracyjną,numery się zgadzają na ramie i tabliczce,pojazd wycofany z ruchu1992roku.Nie posiadam umowy kupna.JAK TAKI POJAZD MOŻNA ZAREJESTROWAĆ? |
|
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 00:48 Temat postu: Re: Dowód rejestracyjny bez umowy kupna |
|
 |
|
zigi111111 Krążownik szosy

Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2010 Posty: 72 Skąd: Biała Rawska
|
Nie jestem ekspertem, ale widze że nikt z kolegów Ci nie odpisuje. Wszystko zależy od pań w wydz. komunikacji. U nas jest chyba najgorzej (łódzkie powiat Rawski) I w tym własnie powiecie zrobiłbym tak;
odwiedził bym wydział komunikacji i przedstawił bym się jako miłośnik starych motocykli, powiedziałbym że nie ja ale pan X ma coś takiego. I napewno nie mówiłbym że pan x nie ma umowy. Powiedziałbym że jakąś tam umowe ma ale niewiem jaką i kiedy sporządzoną itp. Powiedziałbym że pan x chce mi to sprzedać za małe pieniążki a mi strasznie na tym zależy żeby to była legalna trasakcja i bardzo bym chciał aby ten motocykl można było zarejestrować. Myślę że jak napotkasz miłą panią to przedstawi ci kilka opcji.
Nie ma lekko. Jak to przeskoczysz to będziesz wiedział dlaczego na jakimkolwiek zlocie na antyka patrzą z podziwem.
Powodzonka kolego!  _________________ Pannonia de luxe TLF 1961
Piaggio x9 250
suzuki gsx 1100
a jak byłem młody i piękny;
Romet ogar
Pannonia
Jawa ts 350 |
|
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 22:25 Temat postu: Re: Dowód rejestracyjny bez umowy kupna |
|
 |
|
kleryk2 Motórzysta

|
ja byłem w podobnej sytuacji. Miałem dowód i nie miałem umowy, Pani w wydziale komunikacji powiedziała mi że takim motocyklem mogę sobie jedynie po polach pojeździć. Nic mi nie podpowiedziała, widocznie była przerwa na kawę...
Udalo mi się zarejestrować, ale umowa to podstawa. Jeżeli motocykl byl wycofany z ruchu to jeszcze jest potrzebny rzeczoznawca PZM no i oczywiście przegląd.
Gustaw dobrze to opisał
http://www.forum.hoffman.auto.pl/topics11/rejestracja-motocykla-z-zagubionymi-dokumentami-bez-tablicy-vt1165.htm |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|