Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » przygotowanie motocykla pannonia do sportu
Cześci do zabytków
 Idź do strony Poprzedni  1, 2 Obecny czas to Wto Maj 22, 2012 06:31 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 18:43    Temat postu: Re: przygotowanie motocykla pannonia do sportu

matti800
Dawca organów
Dawca organów

no pamietam o naszej umowie. caly czas rozgladam sie za wegierskimi aukcjami z pannoniia. mam nadzieje ze wypali nasza wyjazd bo p20r spac mi nie daje Wink

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 19:01    Temat postu: p20

jkpannonia
Motórzysta
Motórzysta

też mi sie podoba, zwłaszcza silnik. resztę mogę sobie darować.

masz jakieś adresy aukcji węgierskich? nie mogę trafić na nic konkretnego. ten język jakiś taki... Smile

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 21:06    Temat postu: Re: przygotowanie motocykla pannonia do sportu

matti800
Dawca organów
Dawca organów

http://teszvesz.hu/ -wegierskie allegro Smile

znalazlem jedna sliczna p21:

http://teszvesz.hu/item922436576_pannonia_p21_es_motorkerekpar.html

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 21:10    Temat postu: Re: przygotowanie motocykla pannonia do sportu

matti800
Dawca organów
Dawca organów

http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=pannonia&c=0

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 19:26    Temat postu: p20

jkpannonia
Motórzysta
Motórzysta

znalazłem madziara który siedzi w temacie. miły gość z dużą wiedzą o pannoni. obiecał mi poszukać silnika do p20/21 Smile Smile Smile

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 17:55    Temat postu: Re: p20

jkpannonia
Motórzysta
Motórzysta

jkpannonia napisał:
matti800 napisał:
no piekna ta wersja cross. ale ja i tak choruje na p20 w wersji rajdowej Laughing jak tylko bede mial troche funduszy planuje zakup drugiej t5 i zrobienie repliki p20r

cześć Matii,

wstrzymaj się z zakupem drugiej T5. pojedziemy na madziary i kupimy po pięknej p20, oryginalnej R.

zbieraj kase i szukaj moto na węgierskich aukcjach. jade tam w lecie.

hej Matti,

znalazłem madziara który jest fascynatem Pannoni, zna temat P20/21 od podszewki. nawet ściga się w rajdzie na pannonia ring właśnie tym modelem.

mam do Ciebie pytanie. jak to widzisz, chcesz kupić całą P20/21 czy tylko silnik i przeszczepić do 'zwykłego' pannoniowego rama? jest kwestia hamulcy, no i tego czy chcesz ją mieć na oryginała czy zrobioną po swojemu? myślałeś nad tym? ja się zastanawiam.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 20:13    Temat postu: Re: przygotowanie motocykla pannonia do sportu

matti800
Dawca organów
Dawca organów

nie ma co ukrywac jaskolka to techniczne lepsze moto niz pannonia. Mz ma suchy silnik i wydech co w motocyklach tj. pannonia czy wsk bylo rzecza niemozliwa. Poza tym moto malo awaryne i bardzo dopracowane. Tylko zalezy co kto lubi i czy pod wzgledem wygladu jaskolka Ci sie podoba. Napewno kazdy motocykl jesli jest zadbany i uzytkowany tak jak trzeba nie powinien sprawiac problemow

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 20:15    Temat postu: Re: przygotowanie motocykla pannonia do sportu

matti800
Dawca organów
Dawca organów

jkpannonia -napewno wolalbym oryginal tylko pozostaje kwestia tego czy uda nam sie znalezc cos w fajnym stanie i na moja kieszen. Jesli nie uda sie nabyc p20/21 w fajnym stanie to bede zadowolony jak wroce z wymarzona dwucylindrowka Cool

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » przygotowanie motocykla pannonia do sportu
 Strona 2 z 2