Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Moja Pannonia » PANNONIA - KLERYK2
Cześci do zabytków
 Idź do strony Poprzedni  1, 2 Obecny czas to Wto Maj 22, 2012 07:03 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Lip 15, 2010 09:43    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

Mysta
Motórzysta
Motórzysta

Nie no, zawodostwo!

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Lip 15, 2010 14:40    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

Mysta
Motórzysta
Motórzysta

...a propos loga. Co myślicie o aluminiowym logo, nie lepsze od naklejki?

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Lip 15, 2010 18:31    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

kleryk2
Motórzysta
Motórzysta

widziałem takie logo niedawno na allegro za nie małą kaskę, nieźle by wyglądało chociaż jest dużo mniejsze niż malowane / naklejane. No i zdobyć takie dwie szt. nie jest chyba takie proste

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Nie Lip 18, 2010 20:40    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

kleryk2
Motórzysta
Motórzysta

czy chodziło o takie logo?

Ja kupiłem naklejki na allegro, nakleiłem... no i chyba bez naklejek była łedniejsza.
a tak poza tym rozkręciłem przednie zawieszenie i wymieniłem kulki, luz na szczęście zlikwidowany ale nie obyło się bez zniszczenia nakrętek aluminiowych wkręcanych w lagi na górnej półce. Jestem lekko załamany bo nigdzie nie mogę ich znaleźć. Może ktoś ma takie na sprzedaż? Smile mam plan pannę zarejestrować w tym sezonie i już coraz bliżej lecz jednak wszystko pod górkę... Sad

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Lip 19, 2010 17:44    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

Mysta
Motórzysta
Motórzysta

No dokładnie o takie. Tylko ja widziałem z czarnym tłem, a litery były czerwone. Ale to w sumie można sobie pomalować jak sie chce. Ciekawi mnie jak wyglądał orginał (kolorystyka). Mam dwa takie znaczki jeszcze nie pomalowane. kupiłem kiedyś "na Łodzi".
A propos nakrętek to też chyba mam, ale to jak już wspominałem wcześniej mogę je dopiero wygrzebać we wrześniu, ale to cię chyba raczej nie urządza.

Ostatnio zmieniony przez Mysta dnia Pon Lip 19, 2010 17:47, w całości zmieniany 1 raz

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Lip 20, 2010 20:34    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

Tomal
Motórzysta
Motórzysta

[quote="kleryk2"]tak, malowałem już w jawie 250 i w SHL M11. Używam taśmy 3m, nieźle wychodzi

możesz napisać co to za taśma? jakaś specjalna do szparunków?

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Lip 20, 2010 20:45    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

kleryk2
Motórzysta
Motórzysta

dokładnie taka http://allegro.pl/item1153732307_3m_tasma_maskujaca_fine_line_471_3_1mm_x32_9m.html
bardzo elastyczna, polecam

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 21:25    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

kleryk2
Motórzysta
Motórzysta

Witam. ostatnio zrobiłem całą elektrykę, kosztowała mnie ok 40 zł. Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy w tym temacie to słóżę pomocą Smile zamiast prostownika selenowego zastosowałem mostek prostowniczy.

A dzisiaj po raz pierwszy usłyszałem dźwięk mojej Panny - piękny Smile Pierwsze odpalenie bez większych problemów, ale do pierwszej przejażdżki jeszcze trochę... Czekam na linki i kilka detali. Po weekendzie mam nadzieję że będzie próbna jazda Smile

Ostatnio zmieniony przez kleryk2 dnia Sob Lip 31, 2010 06:39, w całości zmieniany 1 raz

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 22:19    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

kleryk2
Motórzysta
Motórzysta

Dzisiaj pojechałem na przegląd panienki i przeszedł bezproblemowo, a że w dowodzie jest wbite że pojazd wycofany z ruchu to koleś ze stacji powiedział mi że nie da się go zarejestrować... trochę lipa bo chciałem nim pojeździż jeszcze w tym sezonie. Pojadę jednak do wydziału komunikacji i może jednak da się zarejestrować na podstawie dowodu rej. umowy kupna i kwitu z przeglądu.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 23:37    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

Mysta
Motórzysta
Motórzysta

...jak nie da rady tak, to na zabytek...tylko, że to koszta.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Wrz 06, 2010 14:15    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

kleryk2
Motórzysta
Motórzysta

No i moto zarejestrowane, ubezpieczone Smile tylko pogoda nie motocyklowa.Jako że w dowodzie był wpis o wycofaniu z ruchu, musiałem zaprosić rzeczoznawcę z PZMotu. Opisał pannę i na drugi dzień miałem takie oświadczenie że motocykl ma znaczenie dla historii motoryzacji. Kosztowało to 180zł ( na żółte tablice 300) W wydziale komunikacji nie było żadnego problemu. Najgorsze i czego najbardziej się obawiałem , już za mną. Teraz na spokojnie będę dopieszczał pannę. Na pierwszy rzut idą chromy.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Wrz 06, 2010 19:28    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

Tomal
Motórzysta
Motórzysta

nooo pogratulować Wink. Naprawdę kawał profesjonalnej roboty. Będą chromy to będzie miażdżyćSmile. Faktycznie jedynie ta naklejka na baku trochę nieciekawa. Czekam na fotki jak będą szparunki na baku i koniecznie na filmik jak pracuje Very Happy

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 17:45    Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2

Mysta
Motórzysta
Motórzysta

No to fajnie, ze sie wszystko udało. Pomału, pomału i do celu!

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Moja Pannonia » PANNONIA - KLERYK2
 Strona 2 z 2