Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Moja Pannonia » Panonnia TLF DeLux 1960r
Cześci do zabytków
 Idź do strony 1, 2  Następny Obecny czas to Wto Maj 22, 2012 07:22 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Wto Kwi 17, 2007 20:35    Temat postu: Panonnia TLF DeLux 1960r

Maniek.
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Witam! Jestem nowym użytkownikiem , choć może niektórzy użytkownicy kojarzą mnie z forum polmot.Chiałbym wam przedstawić motocykl,który nabyłem wczoraj.Jest to Panonnia TLF De Lux z 1960r , motocykl jak widać jest praktycznie w100% oryginalny , oprócz ogumienia. udało mi się go uruchomic za 3 kopnieciem . jutro dołącze fotki robione w dzień.
Motocykl posiada numer ramy i silnika 0448.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Kwi 18, 2007 04:52    Temat postu: Panonnia TLF DeLux 1960r

Kemizo
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Jest w porządku. Trochę pracy i będzie OK!
Istotne że jest kpl.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 19:18    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

Szprot(Michał)
Motórzysta
Motórzysta

troszke pracy i będzie piękna (na tych fotkach wygląda o wiele lepiej niż moja)

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 20:26    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

GaCek
Krążownik szosy
Krążownik szosy

Czyżby z WFMki na Pannonie przesiadłeś sie Wink ?? Stan dość przyzwoity jedynie koła proszke podniszczone.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 12:39    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

Maniek.
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Broń Boże fumki cały czas stoja w garażu Smile Panonia mi się zawsze podobała , a ta jest w znakomitym stanie do remontu więc grzechem by bylo jej nie przygarnąć do swego garażu .kola to nie problem Wink

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 12:42    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

Maniek.
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Panowiem mozecie mi coś wiecej powiedzieć o moim motocyklu , jak zauważyłem na forum wiekszość motocykli posiada błotniki z rantem i inne amortyzatory. Jak juz wspomniałem moja jest z 1960 r i posaida chyba niski numer ramy oraz silnika 0448.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 13:38    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

Powerslave
Motórzysta
Motórzysta

Maniek chodzi Ci o malowanie rantów i czy amortyzatory chromowane lub pół na pół z czarną farbą?

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 20:48    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

Maniek.
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Chodiz mi o to że są one malowane na czarno gorne szkalanki a dolne sa w chromie natomiast nie posaidaja rzadnej regulacji .

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Kwi 27, 2007 05:25    Temat postu: Panonnia TLF DeLux 1960r

Kemizo
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Amortyzatory prawdopodobnie nie są orginalne
Moja ma być orhinał i ma szklanki niklowane góra dół -z regulacją
pozdrawiam

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Kwi 27, 2007 06:40    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

Powerslave
Motórzysta
Motórzysta

ponoć góra ma być faktycznie w orginale czarna, a dół w chromie,ale wersji oryginalnych jest tyle, ile amortyzatorow fabryke opuscilo;D
ja mam pełny w chromie i zyje w przekonaniu,ze to nieoryginał,tylko moja fanaberia,wiec jak chcesz oryginal,to gorna szklanka chyba w farbe;)

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Kwi 28, 2007 11:58    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

Maniek.
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

To są na 100% oryginalne amortyzatory , ponieważ wiać ze nie były nawet odkrecane, sruby są oryginalne , oraz stan zużycia lakieru i chromu jest identyczny jak wcałym motocyklu. Może z powodu niskiego numeru ramy zostały zastosowane z poprzediego modelu.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Kwi 28, 2007 16:23    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

GaCek
Krążownik szosy
Krążownik szosy

Maniek. napisał:
, ponieważ wiać ze nie były nawet odkrecane, sruby są oryginalne , oraz stan zużycia lakieru i chromu jest identyczny jak wcałym motocyklu.

To nic nie znaczy. Możliwa że poprzedni właściciel wymienił je na starcie. Daj bardziej dokładne zdjecia tych amorków, wtedy może będzie coś wnioskować.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Kwi 28, 2007 18:21    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

Maniek.
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

1 jedynym właściecielem był moj dobry znajomy.Czlowiek starszy ale posaidajacy świetna pamięc , opowiedzial mi cala historie tego motocykla , pytałem czy coś było wymieniane .odpowiedzial mi że tylko wymienane były opony reszta jest taka jak fabrykla wypuśćiła.rozmawiałem z nim dzisiaj.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 19:02    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

Maciej S.
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Ładny oryginalny i kompletny sprzęt. Ja mam model z 1960 roku i błotniki i amortyzatory tylne dokładnie takie same, czyli bez regulacji i bez rantu.
Górna szklanka czarna, dół chrom.
Pozdrawiam.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 20:05    Temat postu: Re: Panonnia TLF DeLux 1960r

Maniek.
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Kemizo oraz Maciej S. pozwolicie że zapytam o wasz numer ramy???

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Moja Pannonia » Panonnia TLF DeLux 1960r
 Strona 1 z 2