|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2
|
Obecny czas to Wto Maj 22, 2012 07:26 |
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 22:39 Temat postu: Re: Witam wszystkich. Moja Pannonia TLF 250 DeLux 1960r |
|
 |
|
Maciek_ck Osiedlowy kamikadze

|
Owiewkę też odnowię ale nie bede jej zakładał na stałe bo chciałem zeby motocykl przypominał oryginał.Swoją drogą nie wiedziałem że to taka użyteczna rzecz:) jedzie się z nią jak samochodem, nic nie wieje w twarz, w trasę w chłode dni bardzo fajna sprawa, ale przecież nie o to chodzi w jezdzie motorem, żeby było jak samochodem:) |
|
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 22:56 Temat postu: Re: Witam wszystkich. Moja Pannonia TLF 250 DeLux 1960r |
|
 |
|
michals Krążownik szosy

|
Super odremontowana Panna, bardzo podoba mi się malowane logo, czy mógłbyś zdradzić krok po kroku jak je malowałeś?
Co do wszelkiej maści lakierów w sprayu to nie są najlepsze, z reguły to zwykła farba nitro, uważaj szczególnie na paliwo bo moga spłynąć/spuchnąć ale to w ostateczności. |
|
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 23:09 Temat postu: Re: Witam wszystkich. Moja Pannonia TLF 250 DeLux 1960r |
|
 |
|
Maciek_ck Osiedlowy kamikadze

|
na spreyu było napisane farba akrylowa i juz przeszła test z benzyną . co do znaczka to sporo pracy przy tym było. Najpierw musiałem zrobić szablon w programie do grafiki wektorowej czyli Corel albo coś podobnego. W firmie sprzedającej folie samorprzylepne wycięli mi go na ploterze. W sumie chyba 5 szablonów czyli duże żółte kółko, później mniejsze pomarańczowe później tło pannonii i na końcu napis pannonia razem 5 warstw lakieru. W sklepie monopolowym zakupiłem 2 piwa żeby mi się ręce nie trzęsły przy naklejaniu i do roboty:). najwięcej zabawy było z napisem ale wyszło za pierwszym razem. |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|