|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
Idź do strony 1, 2 Następny
|
Obecny czas to Czw Sty 21, 2021 09:12 |
Wysłany: Wto Wrz 26, 2017 11:40 Temat postu: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|
marcinpietko Polny popierdalacz

|
Witam. chciał bym się zakupić kompletny napęd licznika do pannoni nie wiem jaki powinien być gdyż w moim ( odziedziczonym) nie było w ogóle licznika ani napędu do niego, znalazłem tylko miejsce od spodu pokrywy którędy prawdopodobnie przechodzić powinna. Jeśli ktoś z was posiada może zdjęcie poglądowe jak powinna być zamontowana to będę wdzięczny. Oczywiście kupię takowy napęd jeśli ktoś posiada ale fotkę spod pokrywy bym bardzo prosił  |
|
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2017 12:49 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|
Zembron Dawca organów

Wiek: 37 Dołączył: 22 Wrz 2016 Posty: 328 Skąd: Olawa/Bruchsal
|
Mam taki naped, musze sprawdzic jaki slimak jest zamontowany, bo byly trzy rozne. Daj mi dwa dni, to podesle ci fotke i info. _________________ Najwieksza przeszkoda w podrozy jest tesknota za domem. |
|
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2017 12:56 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|
Zembron Dawca organów

|
tak wyglada zamontowana przekladnia slimakowa
a tak wyglada zamontowany naped predkosciomierza. Inaczej nie da sie go zamontowac. Latwo to wywnioskowac po ukladzie otworow na sruby i pinach ustalajacych jego polozenie. _________________ Najwieksza przeszkoda w podrozy jest tesknota za domem. |
|
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2017 13:04 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|
Zembron Dawca organów

|
Przekladnie slimakowe mialy rozna ilosc zebow. Zalezne bylo to czy miales zebatke na kosz czy solo i od rodzaju predkosciomierza... czy byl wyskalowany do 120, 140 czy 160km/h _________________ Najwieksza przeszkoda w podrozy jest tesknota za domem. |
|
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2017 13:41 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|

|
U mnie to wygląda następująco. Już widzę że jedno mocowanie nie istnieje... I będzie z tym chyba problem teraz :/ slinak ma 10 że tak powiem zębów .. A co do prędkości to nie mam pojęcia:/ |
|
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2017 13:43 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|

|
Z tego co pokazałeś na foto to powinien być podobny mechanizm. Tylko czort wie gdzie takiego szukać a obejrzałem wiele stron :/ |
|
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2017 20:46 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|
tlf250 Dawca organów

Wiek: 39 Dołączył: 26 Sie 2014 Posty: 285 Skąd: Rzeszów/Tyczyn
|
na jednym mocowaniu też się trzyma tylko zastosuj kołek ustalający który idzie koło śruby
Pewnie brakuje ci mocowania od strony wahacza _________________ Darek |
|
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2017 22:38 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|
|
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2017 22:42 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|
Zembron Dawca organów

|
A ktory rok masz Pannonii i jaki model? To szybko wynajdziemy jaki predkosciomierz potrzebujesz.
Regula jest ze wszystkie modele TL, TLD, TLF mialy bialy cyferblat wyskalowany do 120km/h. Potem T5 (innych nie jestem pewien) mialy bialy cyferblat do 140 i od 1968 czarny do 140 - tak samo P10, i dopiero od P12 byl czarny cyferblat wyskalowany do 160km/h. _________________ Najwieksza przeszkoda w podrozy jest tesknota za domem. |
|
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 10:51 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|

|
Mój to TLF 1960 de Lux a jak myślisz z tym napędem nie było by problemu jak nie ma jednego uchwytu do montażu ?
Ostatnio zmieniony przez marcinpietko dnia Sro Wrz 27, 2017 10:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 10:54 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|

|
Z tym napedem mi sie nie spieszy az tak bardzo... z checia moge twoj wziasc jesli zrobisz dobra cena i będzie pasować licznik i tak musze kupić nowy ten co mam to się rozsypał w drobny mak.. przynajmniej będę wiedział teraz jakiego szukać dzięki:)) |
|
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 10:56 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|

|
Tlf250 dokładnie.. brakuje tego konkretnego mocowania. :/ |
|
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 19:59 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|
towot Dawca organów

|
Zembron, a Ty jak szukasz gratów na ebay? Rozumiem, że wchodzisz na ebay.de i wchodzisz w części Tiele motocyklowe i w wyszukiwarce wpisujesz "Pannonia"? |
|
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 22:32 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|
Zembron Dawca organów

|
towot napisał: | Zembron, a Ty jak szukasz gratów na ebay? Rozumiem, że wchodzisz na ebay.de i wchodzisz w części Tiele motocyklowe i w wyszukiwarce wpisujesz "Pannonia"? |
Ty myslisz ze ja taki pracowity jestem?
Pisze w wyszukiwarce ebaya poprostu pannonia i wyskakuje mi kilka opcji. Biore ta ´´Speziele Fahrzeugteile´´.
Co do czesci na ebayu.de, nie kupuj czesci z polski. Sa to czesci ze stolmotu i przez ich strone firmowa dostaniesz taniej.
Bardzo duzo czesci jest z austrii, jest to Karoly Onadi, wegier mieszkajacy w Salzburgu. Warto pobuszowac po jego sklepie. A jak czegos w sklepie nie ma, warto wejsc na jego strone
http://okteamclassic.com/en/ i ewentualnie do niego napisac. Kazda czesc ci zalatwi z wegier. Wodke tez
Mam tez kilka wegierskich sklepow w zanadrzu jesli ceny z ebaya kogos przerazaja. Mozna nawet 30% zaoszczedzic. _________________ Najwieksza przeszkoda w podrozy jest tesknota za domem. |
|
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 22:35 Temat postu: Re: Kupię napęd z linką do licznika |
|
 |
|
Zembron Dawca organów

|
marcinpietko napisał: | Z tym napedem mi sie nie spieszy az tak bardzo... z checia moge twoj wziasc jesli zrobisz dobra cena i będzie pasować licznik i tak musze kupić nowy ten co mam to się rozsypał w drobny mak.. przynajmniej będę wiedział teraz jakiego szukać dzięki:)) |
Dobra, jutro postaram sie wpasc do garazu i zrobic fotke.
Co do ceny sie dogadamy. A co do mocowania, dolne powinno wystarczyc, jest ten otwor przelotowy, wiec dobrze by bylo jakbys dluzsza srube wzial i poprostu skrecil to z karterem mocno. Bo wkrecajac to na ten slabiutki gwint w odlewie, moze rzeczywiscie puscic. _________________ Najwieksza przeszkoda w podrozy jest tesknota za domem. |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|