Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Sprzedam - wymienię » fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części
Cześci do zabytków
 Idź do strony Poprzedni  1, 2 Obecny czas to Wto Maj 22, 2012 08:09 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pią Wrz 02, 2011 17:48    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

Gregor
Motórzysta
Motórzysta

za 100 łącznik cewki z przewodem i platynki [przerywacz ] sprzedasz jesli tak to kupuję

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Wrz 02, 2011 21:17    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

robert001
Motórzysta
Motórzysta

Toni - trochę przesadziłeś z cenami części Embarassed Embarassed Embarassed

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Wrz 03, 2011 11:02    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

toni175
Motórzysta
Motórzysta

być może ceny są wysokie ale porównując do cen części współczesnych, sprowadzanych z Węgier to już nie wychodzi tak źle. druga sprawa że np. łącznik bakielitowy kabla wysokiego napięcia jest nieosiągalny jako używka, na dwadzieścia silników, tylko w jednym znalazłem dobry. dlatego że tak powiem wolę ich nie sprzedać, bo wiem że będę miał problem z kupnem podczas składania kolejnych Pannoni - a mam ich kilka. co do stosowania zamienników to każdy wie jak jest- niby sa dobre, niby wytrzymają na niedzielne wyjazdy, ale w oczy kolą po jakimś czasie i robimy wszystko żeby je wymienić na oryg. może w przypadku Pannoni nie jest to jeszcze zbyt popularny trend ale uwierz że niedługo to się zmieni. jest już kilka osób w PL które restaurują lub mają już skończone Pannonie zgodnie z oryginałem. nie obrażając nikogo, i nie podważając wkładu pracy w remont, spójrz na motocykle które były przedstawione w automobliście - przecież to śmiech. rozmawiałem na ten temat z Jerzym Kossowskim (redaktor nacz) ale nie jest on specjalistą w dziedzinie węgierskich motocykli i nie można mieć mu za złe że publikuje ładnie wyglądające motocykle. mam nadzieję że temat Pannoni wróci na łamy tego pisma z prezentacją motocykli które śmiało można będzie określić mianem wzoru( spotkałem się z opinią że szparunki na błotnikach w pannoni powinny być bo w automobliście takie zdjęcie było)...
a wracając do tematu- na rabaty można liczyć, wie to każdy kto robił u mnie zakupy. tylko takie sprawy załatwiamy na privie..

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Wrz 03, 2011 19:46    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

robert001
Motórzysta
Motórzysta

Z Gdyni jest mi trochę nie po drodze Embarassed

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Wrz 03, 2011 20:52    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

toni175
Motórzysta
Motórzysta

w połowie drogi możemy się spotkać...
a na poważnie to nie chcę robić targowiska w tym wątku - zamówienia, targowanie się proszę ograniczać do korespondencji prywatnej ( priv).

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 18:36    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

robert001
Motórzysta
Motórzysta

Poszukuję stacyjki do T-1, bo choć moja jest "sprawna" to ma jeden ewenement a mianowicie plastik który jest w środku po 50 latach odmówił posłuszeństwa- rozsypał się. Jeżeli Masz coś takiego proszę o kontakt 691997878 pozdrawim

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 20:51    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

toni175
Motórzysta
Motórzysta

nowej stacyjki nie posiadam. używek mam kilka ale muszę je posprawdzać., kilka sobie zostawić a resztę mogę wypuscić. podeślij foto uszkodzonego elementu - może takowy posiadam to ci podeślę.
toni175@poczta.onet.pl

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Lis 17, 2011 21:51    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

michals
Krążownik szosy
Krążownik szosy

Szukam sprężyny startera, masz może??

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 17:28    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

toni175
Motórzysta
Motórzysta

do "mojego"asortymentu doszły zębatki na tył (60zł), zębatki na przód 16z, wkrótce będe miał wodziki wg mojego opracowania-wzmocnione,
zębatki napedowe do zaprzęgu czyli 15zebów, półksiężyce. ceny podam jak odbiorę towar od producenta

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 19:16    Temat postu: .

marjew131
Motórzysta
Motórzysta

Dawaj zdjęcie jak dojdzie ja czekam na półksiężyc, szukam też tulejki z wieloklinem na którą przykręcamy lewarek biegów. Ostatnio dopatrzyłem że mam popękaną tą tarczę na którą przykręca się tylną zębatkę.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 20:11    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

V BIEG
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

taką zębatke 15 zębów do zaprzęgu to bym mniam, mniam .... jak bedziesz miał daj znać Very Happy

a za komplet mocowań wózka z ramą razem i z kulą to ho,ho zapowiada się abyś miał cosik takiego w jakiejś niedalekiej przyszlości?

Ostatnio zmieniony przez V BIEG dnia Wto Sty 17, 2012 20:13, w całości zmieniany 1 raz

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 21:48    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

Karlos
Motórzysta
Motórzysta

przyłączam się do zapytania odnośnie zębatki i mocowań Duny
SKODA OCTAVIA tour

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 21:48    Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części

toni175
Motórzysta
Motórzysta

zębatki 15z napewno będą. mocowania wózka może będę miał do sprzedania ale na chwilę obecną nie sprzedaję. w razie co dam znać.

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Sprzedam - wymienię » fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części
 Strona 2 z 2