|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2
|
Obecny czas to Wto Maj 22, 2012 08:09 |
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 17:48 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
Gregor Motórzysta

|
za 100 łącznik cewki z przewodem i platynki [przerywacz ] sprzedasz jesli tak to kupuję _________________ pikolo |
|
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 21:17 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
robert001 Motórzysta

|
Toni - trochę przesadziłeś z cenami części  |
|
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 11:02 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
toni175 Motórzysta

Wiek: 29 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 176 Skąd: starachowice
|
być może ceny są wysokie ale porównując do cen części współczesnych, sprowadzanych z Węgier to już nie wychodzi tak źle. druga sprawa że np. łącznik bakielitowy kabla wysokiego napięcia jest nieosiągalny jako używka, na dwadzieścia silników, tylko w jednym znalazłem dobry. dlatego że tak powiem wolę ich nie sprzedać, bo wiem że będę miał problem z kupnem podczas składania kolejnych Pannoni - a mam ich kilka. co do stosowania zamienników to każdy wie jak jest- niby sa dobre, niby wytrzymają na niedzielne wyjazdy, ale w oczy kolą po jakimś czasie i robimy wszystko żeby je wymienić na oryg. może w przypadku Pannoni nie jest to jeszcze zbyt popularny trend ale uwierz że niedługo to się zmieni. jest już kilka osób w PL które restaurują lub mają już skończone Pannonie zgodnie z oryginałem. nie obrażając nikogo, i nie podważając wkładu pracy w remont, spójrz na motocykle które były przedstawione w automobliście - przecież to śmiech. rozmawiałem na ten temat z Jerzym Kossowskim (redaktor nacz) ale nie jest on specjalistą w dziedzinie węgierskich motocykli i nie można mieć mu za złe że publikuje ładnie wyglądające motocykle. mam nadzieję że temat Pannoni wróci na łamy tego pisma z prezentacją motocykli które śmiało można będzie określić mianem wzoru( spotkałem się z opinią że szparunki na błotnikach w pannoni powinny być bo w automobliście takie zdjęcie było)...
a wracając do tematu- na rabaty można liczyć, wie to każdy kto robił u mnie zakupy. tylko takie sprawy załatwiamy na privie.. |
|
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 19:46 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
robert001 Motórzysta

|
Z Gdyni jest mi trochę nie po drodze  |
|
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 20:52 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
toni175 Motórzysta

|
w połowie drogi możemy się spotkać...
a na poważnie to nie chcę robić targowiska w tym wątku - zamówienia, targowanie się proszę ograniczać do korespondencji prywatnej ( priv). |
|
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 18:36 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
robert001 Motórzysta

|
Poszukuję stacyjki do T-1, bo choć moja jest "sprawna" to ma jeden ewenement a mianowicie plastik który jest w środku po 50 latach odmówił posłuszeństwa- rozsypał się. Jeżeli Masz coś takiego proszę o kontakt 691997878 pozdrawim |
|
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 20:51 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
toni175 Motórzysta

|
nowej stacyjki nie posiadam. używek mam kilka ale muszę je posprawdzać., kilka sobie zostawić a resztę mogę wypuscić. podeślij foto uszkodzonego elementu - może takowy posiadam to ci podeślę.
toni175@poczta.onet.pl |
|
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 21:51 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
michals Krążownik szosy

|
Szukam sprężyny startera, masz może?? |
|
|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 17:28 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
toni175 Motórzysta

|
do "mojego"asortymentu doszły zębatki na tył (60zł), zębatki na przód 16z, wkrótce będe miał wodziki wg mojego opracowania-wzmocnione,
zębatki napedowe do zaprzęgu czyli 15zebów, półksiężyce. ceny podam jak odbiorę towar od producenta |
|
|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 19:16 Temat postu: . |
|
 |
|
marjew131 Motórzysta

Wiek: 92 Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 108 Skąd: Tarnów Brzesko
|
Dawaj zdjęcie jak dojdzie ja czekam na półksiężyc, szukam też tulejki z wieloklinem na którą przykręcamy lewarek biegów. Ostatnio dopatrzyłem że mam popękaną tą tarczę na którą przykręca się tylną zębatkę. |
|
|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 20:11 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
V BIEG Osiedlowy kamikadze

|
taką zębatke 15 zębów do zaprzęgu to bym mniam, mniam .... jak bedziesz miał daj znać
a za komplet mocowań wózka z ramą razem i z kulą to ho,ho zapowiada się abyś miał cosik takiego w jakiejś niedalekiej przyszlości?
Ostatnio zmieniony przez V BIEG dnia Wto Sty 17, 2012 20:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 21:48 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
Karlos Motórzysta

|
przyłączam się do zapytania odnośnie zębatki i mocowań Duny _________________ PANNONIA TLF 250 DeLuxe 1961
PANNONIA T5 1968 DUNA
RS 09
SKODA OCTAVIA tour |
|
|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 21:48 Temat postu: Re: fabrycznie nowe, oryginalne tłoki oraz inne części |
|
 |
|
toni175 Motórzysta

|
zębatki 15z napewno będą. mocowania wózka może będę miał do sprzedania ale na chwilę obecną nie sprzedaję. w razie co dam znać. |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|