|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Obecny czas to Pon Lut 18, 2019 20:13 |
Wysłany: Sro Maj 09, 2018 13:23 Temat postu: Csepel - oryginalne malowanie |
|
 |
|
zawi Osiedlowy kamikadze

|
Cześć,
Szukałem na forum ale nie znalazłem takiego wątku.
W jak były malowane Csepele w oryginale? Mam model z 54 roku czyli już z nowszym zawieszeniem przednim. W necie widziałem kilka odrestaurowanych wariantów tylko nie wiem co było inwencją twórczą a co oryginałem. Na starych zdjęciach (co oczywiste) jest za to wszystko czarno-białe.
Będę wdzięczny za pomoc. Jestem powoli na etapie piaskowania motocykla i muszę decydować się jak go potraktować lakierem
Pozdrawiam
Zawi |
|
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2018 20:57 Temat postu: Re: Csepel - oryginalne malowanie |
|
 |
|
|
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2018 21:24 Temat postu: Re: Csepel - oryginalne malowanie |
|
 |
|
zawi Osiedlowy kamikadze

|
czyli czarny miał w teorii czarne felgi a czerwony chromowane i tak samo było z tłumikami?
to już chyba jednak inwencja osoby która restaurowała |
|
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2018 22:52 Temat postu: Re: Csepel - oryginalne malowanie |
|
 |
|
toni175 Easy rider

Wiek: 36 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 355 Skąd: starachowice
|
felgi były w kolorze nadwozia. to samo kierownica. 54 rok mozna robić na wersję D lub T. w wersji D były kolory czarny i wiśniowy. |
|
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2018 08:59 Temat postu: Re: Csepel - oryginalne malowanie |
|
 |
|
zawi Osiedlowy kamikadze

|
OK. czyli w teorii nie było chromowanych kierownic jak mam teraz? Bo to wskazuje na to że powinna być albo czerwona albo czarna |
|
|
Wysłany: Czw Maj 17, 2018 22:27 Temat postu: Re: Csepel - oryginalne malowanie |
|
 |
|
zawi Osiedlowy kamikadze

|
a jeszcze pytanie, czy ktoś zna dokładny kod czerwonego jaki był kładziony na Csepela? |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|