|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Wto Maj 22, 2012 08:35 |
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 21:16 Temat postu: mechanizm wybierania biegów |
|
 |
|
napoleon2-89 Motórzysta

Wiek: 23 Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 108 Skąd: Podlesie /Olkusza
|
witam po paru miesięcznej przerwie wracam ponownie
mam pytanie czy mechanizmy biegów różniły się budowa??
chodzi mi o te skrzynie gdzie luz jest na samym dole oraz te pomiędzy 1 a 2 ??
oraz wie ktoś może od czego dopasować ramkę od licznika i od lampy???? _________________ I born to ride, I ride to live
Ostatnio zmieniony przez napoleon2-89 dnia Czw Gru 03, 2009 11:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 18:16 Temat postu: Re: mechanizm wybierania biegów |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
W sprawie skrzyni nie pomogę . Jeśli chodzi o ramkę do licznika , swego czasu była na Allegro - kupiłem . Jest to szajs który od biedy można zastosować . Ramka do lampy ? mój tok myślenia jest taki : szkło pasuje od Żuka może w Syrenie było takie samo , no i z ramką . Pozdrawiam |
|
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 16:17 Temat postu: Re: mechanizm wybierania biegów |
|
 |
|
PawełT2 Dawca organów

|
| napoleon2-89 napisał: | witam po paru miesięcznej przerwie wracam ponownie
mam pytanie czy mechanizmy biegów różniły się budowa??
chodzi mi o te skrzynie gdzie luz jest na samym dole oraz te pomiędzy 1 a 2 ??
oraz wie ktoś może od czego dopasować ramkę od licznika i od lampy???? |
Skrzynia biegów jest identyczna, inne są automaty/zmieniacze nie da się ich dopasować trzeba mieć od właściwej wersji
Co do ramki lampy to mam jakąś trochę obitą, ale do zrobienia - napisz na priva to Ci wyśle zdjęcie _________________ Pannonia T2 1962
SHL M11 1964
WSK M06B1 1969
Junak M10
Skoda Octavia 1959 |
|
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 18:09 Temat postu: Re: mechanizm wybierania biegów |
|
 |
|
napoleon2-89 Motórzysta

Wiek: 23 Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 108 Skąd: Podlesie /Olkusza
|
chodzi mi dokładnie o to czy ze wzgledu na mechanizm wybierania, biegi mogą zle wchodzić???.. bo pewnego czasu kupowałem po kolei automaty i nie zwracałem uwagi na to od jakiego modelu..
gdyby ktos mógł wrzucić zdjęcia swojego automatu (chodzi mi zawłaszcza o tarcze z wycięciami) i napisał od jakiego modelu _________________ I born to ride, I ride to live |
|
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 23:41 Temat postu: Re: mechanizm wybierania biegów |
|
 |
|
total- Osiedlowy kamikadze

|
ramka od simson avo  _________________ Tomasz |
|
|
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 09:52 Temat postu: Re: mechanizm wybierania biegów |
|
 |
|
PawełT2 Dawca organów

|
| napoleon2-89 napisał: | chodzi mi dokładnie o to czy ze wzgledu na mechanizm wybierania, biegi mogą zle wchodzić???.. bo pewnego czasu kupowałem po kolei automaty i nie zwracałem uwagi na to od jakiego modelu..
gdyby ktos mógł wrzucić zdjęcia swojego automatu (chodzi mi zawłaszcza o tarcze z wycięciami) i napisał od jakiego modelu |
Jak wymienisz cały automat to będzie współpracował z każdą skrzynią- co najwyżej wskazówka będzie pokazywała nie to co trzeba.
Wg moich obserwacji tarcza prowadząca wodziki w okładzie 1-0-2-3-4 ma wycięte 2 okrągłe otwory, na pewno inna jest zapadka (ten trybik) i inne jej zaklinowanie na osi tarczy. prawdopodobnie inny jest też kształt kłów obracających zapadkę. Przyczyn " nie wchodzenia" biegów jest wiele. Chyba wszystko było już na forum - poszukaj. _________________ Pannonia T2 1962
SHL M11 1964
WSK M06B1 1969
Junak M10
Skoda Octavia 1959 |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|