|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Wto Maj 22, 2012 08:39 |
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 17:32 Temat postu: SAM rejestracja |
|
 |
|
Powerslave Motórzysta

|
na czym dokladnie to polega?
mogę pospawać własną ramę, dać zawieszenie i hamulce od Suzuki,
silnik od Zaporożca, zarejestrowac to spokojnie i poruszać się tym? |
|
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 19:59 Temat postu: Re: SAM rejestracja |
|
 |
|
tomek Moderator

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 426 Skąd: ossy <okolice lotniska katowice-pyrzowice>
|
teoretycznie tak tylko musial bys miec atest na rame a to trudne lepiej wsadzic seryjna |
|
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 20:59 Temat postu: sam |
|
 |
|
Robert Moderator

|
raczej nie potrzeba atestu na ramę ani żadnych papierów do silnika.
Pojazd taki musi przejść badania techniczne, a przy nich właśnie robią numery potrzebne do rejestracji. Wydział komunikacji potrzebuje wyłacznie dokumentow przeglądu z danymi do rejestracji.
Przy próbie takiego sposobu rejestracji Pannonii, raczej lepiej nie mówić że jest to markowy motor, a raczej że rama jest nie wiadomo skąd, a silnik gdzies kupiony na bazarze, że sam dospawałeś uchwyty i tam inne. _________________ pora siadać na motora |
|
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 22:05 Temat postu: Re: SAM rejestracja |
|
 |
|
Motor_Fanatic Moderator

|
Dokładnie i tak nie mając papierów na Pannonie zarejestrować można ją i legalnie jeździć  |
|
|
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 21:10 Temat postu: Re: SAM rejestracja |
|
 |
|
tomek Moderator

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 426 Skąd: ossy <okolice lotniska katowice-pyrzowice>
|
ja bylem w urzedzie i tam mi znow gadali ze jak sam robisz rame to musisz zrobic jakies badanie specjalistyczne i tam ci daja jakis atest ze jest ok najlepiej miec seryjna rame jak juz |
|
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 22:55 Temat postu: Re: SAM rejestracja |
|
 |
|
Edzio Osiedlowy kamikadze

|
| tomek napisał: | | ja bylem w urzedzie i tam mi znow gadali ze jak sam robisz rame to musisz zrobic jakies badanie specjalistyczne i tam ci daja jakis atest ze jest ok najlepiej miec seryjna rame jak juz |
Tak to jest prawda .
Jeśli robisz nową ramę i nie ma ona żadnych numerków wizyta w stacji kontroli pojazdów nic nie załatwi .Potrzebne są rysunki i badanie w specjalistycznym zakładzie . Kumpel gdzieś w Warszawie robił takie badania .Adresu nie znam , ale jeśli czeba  |
|
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 09:29 Temat postu: Re: SAM rejestracja |
|
 |
|
piotrj78 Polny popierdalacz

|
Rejestracja pannoni na SAM to jakiś szczyt bezssensu Nawet jesli jakiś ślepy diagnosto dopuścił go na SAM to co roku jest ten sam problem (czy diagnosta dalej bedzie ślepy ) a pozatym jest jeszcze drogówka co może to zakwestionować.
Do rejestracji SAM potrzebna opinia rzeczoznawcy skierowanie z wdziału na nabicie numerów i tabliczki znamionowej ,badanie z okręgoej stacji kontroli pojazdów. Rzeczoznawca może wymagać atestu na spawy itp. _________________ 2 x Pannonia 58 i 62r |
|
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 12:48 Temat postu: Re: SAM rejestracja |
|
 |
|
michasel Polny popierdalacz

|
a jak można zarejestrować pannonię nie mając papierów, i nie na SAM? _________________ Pannonia de luxe TLF 250 1960r. |
|
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 14:24 Temat postu: Re: SAM rejestracja |
|
 |
|
chuco Krążownik szosy

|
chyba jako unikat ale nie jestem pewien _________________ Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!!! |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|