|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Wto Maj 22, 2012 08:44 |
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 08:25 Temat postu: i co teraz |
|
 |
|
gustaw Dawca organów

Wiek: 24 Dołączył: 07 Lip 2007 Posty: 277 Skąd: Ostrowiec Św
|
Witam moja Pannonia gdy już prawie skończyłem remont przeszła konkretnego dzwona ( ludzie nie patrzą w lusterka ) poszła rama koło przód połamany siedzenie trzeba obić lampa szkło odblask do wyrzucenia każdy element nadaje się do ponownego malowania . I teraz mam dylemat ....próbować ją ratować mimo że nie ma dokumentów czy dać sobie spokój sprzedać na części i kupić jedną konkretną z papierami czekam na sugestie _________________ życie jest motocyklem:)) |
|
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 14:35 Temat postu: Re: i co teraz |
|
 |
|
napoleon2-89 Motórzysta

Wiek: 23 Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 108 Skąd: Podlesie /Olkusza
|
no to faktycznie lipa.... jak ch...j
zależy czy masz prawo jazdy.. ale moim zdaniem jak już chcesz zrobić pannonie to lepiej żeby miała ona dokumenty, i wyjechać nia na ulice bez obawy przed policją.
chyba ze chcesz ja zrobić tylko do jazdy np po lesie. to po ci papiery.
jak już robić coś to dobrze i do końca..
a tak inne trochę pytanie .. jak udało ci się to załatwić skoro Panonia nie miała papierów a ty miałeś dzwona. ?? _________________ I born to ride, I ride to live |
|
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 14:49 Temat postu: Re: i co teraz |
|
 |
|
gustaw Dawca organów

|
jako że nie moja wina i koleś mi wyjechał, Pannonia była w 100% sprawna jechaliśmy wieczorkiem z cmentarza od teścia( wypadek motocyklowy ) chłopak nawracał na ulicy ja przy prędkości 60km/h walnąłem w jego bok wyjechał w ostatnim momencie nie miałem szans. dziewczyna się potłukła ja tez tyle ze bardziej . uderzyłem w bok auta rozwaliłem pół cienkiego 3 szyby próg 2 drzwi słupek dach maskę z przodu tyle widziałem po ciemku . Chłopak wyleciał wystraszony , jakoś się otrzepałem podniosłem dziewczynę na szczęście tylko się potłukła , chłopak przerażony bo tydz wcześniej prawko dostał , powiedziałem mu żeby sobie nie robił od razu kłopotów z policja i pojechał do domu i tak on wsiadł i odjechał . Ja zabrałem dziewczynę do domu opatrzyliśmy rany itp itd pojechałem z bratem po motocykl i wyszło jak wyszło. Prawko mam oprócz pannoni mam jeszcze parę motocykli _________________ życie jest motocyklem:)) |
|
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 16:29 Temat postu: Re: i co teraz |
|
 |
|
napoleon2-89 Motórzysta

Wiek: 23 Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 108 Skąd: Podlesie /Olkusza
|
e to i tak ze się udało... dobrze ze nie chciał od razu dowodu zobaczyć i itp. bo mógłby po policje zadzwonić i by afera była...
ja bym ja sprzedał i poszukał czegoś w rozsądnej cenie z papierami. które elementy by się przydały to zostawić i tyle...
jak możesz to wrzuć zdjęcia jak wygląda Panonia po dzwonie.. bo jeszcze takiej nie widziałem..  _________________ I born to ride, I ride to live |
|
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 17:57 Temat postu: Re: i co teraz |
|
 |
|
gustaw Dawca organów

|
została tylko rama kolo i błotnik reszta już się przetopiła. zostało mi dokupić tylko koło i mógłbym ja sprzedać w całości jednak nie mogę nigdzie znaleźć koła za normalne pieniądze:( ale czy gra jest warta świeczki?? jeśli jest ktoś chętny to mogę sprzedać za 800zł dwa silniki jeden w częściach prawie kompletna rama ( prócz koła ) + druga rama po dzwonie ( nie kompletna ) to tego fura jakiś części . mogę dowieźć do lublina za free _________________ życie jest motocyklem:)) |
|
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 17:59 Temat postu: Re: i co teraz |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
Qrwa stary !!! Bardzo Ci współczuje , ale przecież może to spotkać każdego z nas , każdego dnia o każdej porze . Moim zdaniem miałeś dużo szczęścia . Podzielam zdanie napoleona , już nie raz widziałem na Allegro Panny warte grzechu , a tą rozwaloną zostaw sobie na części - wiele byś za nią nie dostał . Pozdrawiam |
|
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 08:20 Temat postu: Re: i co teraz |
|
 |
|
tomek Moderator

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 426 Skąd: ossy <okolice lotniska katowice-pyrzowice>
|
najwieksze szczescie ze tylko potluklisciesie (albo az) zdrowie najwazmniejsze a wszystko inne kupisz za kase ktora mozna zarobic cieszac sie owym zdrowiem moje zdanie jest takie- zostawic i remont rozumiem ze zapene jestes ostro wnerwiony ale warto poczekac odetchnac i sie uspokoic w mojej pannoni kiedys poszlo lozysko na wale rozwalilo korbowod ktory wyszedl dolem silnika przy okazji rozwalilo dolna czesc tulei cylindra czyli zostala wlasciwie tylko skrzynia pokrywy boczne sprzeglo i glowica no i aparat zaplonowy wtedy tez mialem chwile zwatpienia czy szukac nowego silnika czy sprzedac przez 3 tyg nawet nie chcialem jej widziec a teraz juz wyglada calkiem ladnie i ciesze sie wspolna jazda razem z nia bo dla mnie moja pannnonia jest czyms wiecej niz zwyklym motocyklem dobra koniec tych smento teraz motywacja do dzialania
http://www.izhmoto.fora.pl/iz-49,25/49-gaca-iz-49,900-25.html
polecam lekture powinna zmobilizowac kazdego pokazuje ucieche przed rozwaleniem z motocykla motocykl a pozniej jego wielki powrot ktory wydawal sie dosc karkolomny... mnie sprzedawaj bo bedziesz zalowal wiem sam po sobie jak tesknie po WSK... _________________ SHL M11
PANNONIA T1
OGAR 205
 |
|
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 21:29 Temat postu: Re: i co teraz |
|
 |
|
jaron1 Motórzysta

|
no to faktycznie lipa,ja to zalamalbym sie gdybym po tylu staraniach skasowal swoja,a decyzja nalezy do ciebie sam wiesz ile czasu trzeby aby skompletowac weterana,a czasami mozna wyhaczyc cos w rozsadnej cenie, a czesci bedziesz mial jak znalazl |
|
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 20:52 Temat postu: Re: i co teraz |
|
 |
|
gustaw Dawca organów

|
no wiec decyzja padła!!! około 3 tyg temu się zaczęło i.... obecny stan jest taki )
 _________________ życie jest motocyklem:)) |
|
|
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 11:27 Temat postu: Re: i co teraz |
|
 |
|
Mysta Motórzysta

|
No i świetnie... Widze ze post był wieki temu, ale może czasem tu zaglądasz wiec jak masz chwilkę to wrzuć jakieś fotki po remoncie. _________________ www.rajdlubelski.pl |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|