Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Inne » i co teraz
Cześci do zabytków
  Obecny czas to Wto Maj 22, 2012 08:44 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 08:25    Temat postu: i co teraz

gustaw
Dawca organów
Dawca organów

Witam moja Pannonia gdy już prawie skończyłem remont przeszła konkretnego dzwona ( ludzie nie patrzą w lusterka ) poszła rama koło przód połamany siedzenie trzeba obić lampa szkło odblask do wyrzucenia każdy element nadaje się do ponownego malowania . I teraz mam dylemat ....próbować ją ratować mimo że nie ma dokumentów czy dać sobie spokój sprzedać na części i kupić jedną konkretną z papierami czekam na sugestie

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 14:35    Temat postu: Re: i co teraz

napoleon2-89
Motórzysta
Motórzysta

no to faktycznie lipa.... jak ch...j

zależy czy masz prawo jazdy.. ale moim zdaniem jak już chcesz zrobić pannonie to lepiej żeby miała ona dokumenty, i wyjechać nia na ulice bez obawy przed policją.
chyba ze chcesz ja zrobić tylko do jazdy np po lesie. to po ci papiery.

jak już robić coś to dobrze i do końca..

a tak inne trochę pytanie .. jak udało ci się to załatwić skoro Panonia nie miała papierów a ty miałeś dzwona. Shocked ??

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 14:49    Temat postu: Re: i co teraz

gustaw
Dawca organów
Dawca organów

jako że nie moja wina i koleś mi wyjechał, Pannonia była w 100% sprawna jechaliśmy wieczorkiem z cmentarza od teścia( wypadek motocyklowy ) chłopak nawracał na ulicy ja przy prędkości 60km/h walnąłem w jego bok wyjechał w ostatnim momencie nie miałem szans. dziewczyna się potłukła ja tez tyle ze bardziej . uderzyłem w bok auta rozwaliłem pół cienkiego 3 szyby próg 2 drzwi słupek dach maskę z przodu tyle widziałem po ciemku . Chłopak wyleciał wystraszony , jakoś się otrzepałem podniosłem dziewczynę na szczęście tylko się potłukła , chłopak przerażony bo tydz wcześniej prawko dostał , powiedziałem mu żeby sobie nie robił od razu kłopotów z policja i pojechał do domu i tak on wsiadł i odjechał . Ja zabrałem dziewczynę do domu opatrzyliśmy rany itp itd pojechałem z bratem po motocykl i wyszło jak wyszło. Prawko mam oprócz pannoni mam jeszcze parę motocykli

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 16:29    Temat postu: Re: i co teraz

napoleon2-89
Motórzysta
Motórzysta

e to i tak ze się udało... dobrze ze nie chciał od razu dowodu zobaczyć i itp. bo mógłby po policje zadzwonić i by afera była...

ja bym ja sprzedał i poszukał czegoś w rozsądnej cenie z papierami. które elementy by się przydały to zostawić i tyle...

jak możesz to wrzuć zdjęcia jak wygląda Panonia po dzwonie.. bo jeszcze takiej nie widziałem.. Cool Wink

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 17:57    Temat postu: Re: i co teraz

gustaw
Dawca organów
Dawca organów

została tylko rama kolo i błotnik reszta już się przetopiła. zostało mi dokupić tylko koło i mógłbym ja sprzedać w całości jednak nie mogę nigdzie znaleźć koła za normalne pieniądze:( ale czy gra jest warta świeczki?? jeśli jest ktoś chętny to mogę sprzedać za 800zł dwa silniki jeden w częściach prawie kompletna rama ( prócz koła ) + druga rama po dzwonie ( nie kompletna ) to tego fura jakiś części . mogę dowieźć do lublina za free

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 17:59    Temat postu: Re: i co teraz

blackjack
Motórzysta
Motórzysta

Qrwa stary !!! Bardzo Ci współczuje , ale przecież może to spotkać każdego z nas , każdego dnia o każdej porze . Moim zdaniem miałeś dużo szczęścia . Podzielam zdanie napoleona , już nie raz widziałem na Allegro Panny warte grzechu Laughing , a tą rozwaloną zostaw sobie na części - wiele byś za nią nie dostał . Pozdrawiam

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 08:20    Temat postu: Re: i co teraz

tomek
Moderator
Moderator

najwieksze szczescie ze tylko potluklisciesie (albo az) zdrowie najwazmniejsze a wszystko inne kupisz za kase ktora mozna zarobic cieszac sie owym zdrowiem moje zdanie jest takie- zostawic i remont rozumiem ze zapene jestes ostro wnerwiony ale warto poczekac odetchnac i sie uspokoic w mojej pannoni kiedys poszlo lozysko na wale rozwalilo korbowod ktory wyszedl dolem silnika przy okazji rozwalilo dolna czesc tulei cylindra czyli zostala wlasciwie tylko skrzynia pokrywy boczne sprzeglo i glowica no i aparat zaplonowy wtedy tez mialem chwile zwatpienia czy szukac nowego silnika czy sprzedac przez 3 tyg nawet nie chcialem jej widziec a teraz juz wyglada calkiem ladnie i ciesze sie wspolna jazda razem z nia bo dla mnie moja pannnonia jest czyms wiecej niz zwyklym motocyklem dobra koniec tych smento teraz motywacja do dzialania Rolling Eyes
http://www.izhmoto.fora.pl/iz-49,25/49-gaca-iz-49,900-25.html
polecam lekture powinna zmobilizowac kazdego pokazuje ucieche przed rozwaleniem z motocykla motocykl a pozniej jego wielki powrot ktory wydawal sie dosc karkolomny... mnie sprzedawaj bo bedziesz zalowal wiem sam po sobie jak tesknie po WSK...

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 21:29    Temat postu: Re: i co teraz

jaron1
Motórzysta
Motórzysta

no to faktycznie lipa,ja to zalamalbym sie gdybym po tylu staraniach skasowal swoja,a decyzja nalezy do ciebie sam wiesz ile czasu trzeby aby skompletowac weterana,a czasami mozna wyhaczyc cos w rozsadnej cenie, a czesci bedziesz mial jak znalazl

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Kwi 15, 2009 20:52    Temat postu: Re: i co teraz

gustaw
Dawca organów
Dawca organów

no wiec decyzja padła!!! około 3 tyg temu się zaczęło i.... obecny stan jest taki Smile)

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Nie Sie 09, 2009 11:27    Temat postu: Re: i co teraz

Mysta
Motórzysta
Motórzysta

No i świetnie... Widze ze post był wieki temu, ale może czasem tu zaglądasz wiec jak masz chwilkę to wrzuć jakieś fotki po remoncie.

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Inne » i co teraz
 Strona 1 z 1