|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 03:30 |
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 20:06 Temat postu: Witam |
|
 |
|
cytra1982 Polny popierdalacz

|
Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum.Jestem szczęśliwym posiadaczem PANNY deluxe z 1960r.Motong jest w mojej rodzinie od ok.35 lat-jeździł nim mój ojciec, wożąc na baku mnie i moje starsze rodzeństwo ,jeździła moja mama ,często owijając nogi gazetami próbując uchronić się w ten sposób przed zimnem .Później ojciec kupil samochód -trabanta i pannonia powędrowała do szopy na kilkanaście lat.Aż w końcu pewnego letniego dnia wraz z bratem i kuzynem przywróciliśmy jej życie i od tego czasu była użytkowana okazyjnie (do wypadów nad rzekę albo do lasu)Tamtego lata zaraziłem się motocyklowym bakcylem na dobre.Dziś jeżdżę Transalpem ale w głębi duszy ciągle czuję tęsknotę do jazdy moją panną.W 2003 r rozebrałem ją na części jednak brak środków finansowych i wolnego czasu skutecznie osłabił mój zapał do remontu aż do tego roku.W tej chwili pannonia jest w trakcie remontu kapitalnego silnika i malowania czeka też na nowe chromy .Mam nadzieję że uda mi się odrestaurować ją do przyszłego sezonu bo moi rodzice obchodzą w przyszłym roku 40 rocznicę ślubu -wycieczka pannonią pewnie sprawiła by im wielka frajdę mogliby przypomnieć sobie lata młodości.To tyle o mnie pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję ze w razie wątpliwości i pytań z mojej strony będę mogł liczyć na pomoc bardziej doświadczonych Pannoniowiczów. |
|
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2009 22:54 Temat postu: Re: Witam |
|
 |
|
PawełT2 Dawca organów

|
Tak trzymać - nie trać zapału. Pamiętam minę mojego ojca jak zobaczył jeżdżącego Junaka - bezcenne.
Teraz szukam jawy 175 najlepiej rocznik 1962 na prezent dla wujasa na 60 urodziny. Jego motocyklowe doświadczenie było baaardzo pomocne. No i znajomość patentów i historii z lat naszych weteranów... _________________ Pannonia T2 1962
SHL M11 1964
WSK M06B1 1969
Junak M10
Skoda Octavia 1959 |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|