|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Obecny czas to Czw Sty 21, 2021 10:10 |
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 14:55 Temat postu: Kasieńka :) + ... |
|
 |
|
Kociaq Polny popierdalacz

|
No i cóz, wakacje minęły bardzo szybko przy żmudnej pracy w McDonaldzie.... Ale jej efekty materializują się w postaci ciężko zarobionych pieniążków
We wcześniej założonym przeze mnie temacie wspominałam o tym, że mam zamiar kupić Pannonię, lecz moje plany sie trochę zmieniły.... a raczej powróciły no pierwotnych. Pieniądze zarobione przeze mnie i przez mojego chłopaka poszły na kupno K-750 '69.
Aby pochwalić się naszym wspólnym dorobkiem, zamieszczam w tym temacie pare fotek naszej Kaśki
<---Kaśka z profilu
<---Kaśka w innym ujęciu
<---dziura XD
<---no i ja na motorze...
Jak zresztą widać motor wymaga renowacji, ale najważniejsze jest, że kupiliśmy ją stosunkowo tanio i jest na chodzie. Fajnie się na niej jeździ, ale przydałoby się zainwestować również w hamulce ^^''
Niedługo motobazar w Łodzi i wysyłam mojego faceta na małe zakupy
Trochę majsterkowania przy niej nas czeka... ale czyż nie warto? Ach i oczywiście kolor zmieniamy na śliczny zielony mat... Na przyszły sezon będzie odpicowana
No i mój dorobek (za pieniądze chłopaka ) sprzed dosłownie kilku godzin. Jawa 350 TS kupiona po znajomości z parkingu komornika za 100 zł bez papierów (targana na sflaczałych kołach przez godzine do domu...). Z zewnątrz nie jest tak źle, jeszcze do końca nie wiemy co kryje się w jej wnętrzu.... Teoretycznie ma wszystko co powinna mieć, niekoniecznie na swoim miejscu, np. akumulator lezy w kartonie na siedzeniu, instalacja... kable sa pourywane, w baku jest gnój, a silnik wydaje nieartykułowane dźwięki.... No ale jak będzie ładniejsza pogoda to się ją dokładniej obejrzy... Najwyżej sprzedamy ją na części i wleci kasa na remont Kachy.
Zamieszczam fotki:
<---profil
<---akumulator...
pzdr![/url] |
|
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 10:40 Temat postu: Re: Kasieńka :) + ... |
|
 |
|
Sylwek Krążownik szosy

|
Kaśka bardzo ładna, choc rzeczywiście wymaga trochę pracy,marzy mi się tak, ale narazie przez zimę chcę wyremontować swoją pannonie i wózeczek do niej podpiąć, a to pociągnie trochę kasy. _________________ zwolinski.s@wp.pl |
|
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 10:07 Temat postu: fajana, fajna !!! |
|
 |
|
jakowiec Krążownik szosy

Dołączył: 23 Lis 2006 Posty: 68 Skąd: Wolsztyn (woj. wielkopolskie)
|
z ciekawością oglądałem i czytałem posta-akumulator przy jawie jest zabójczy!!! Kaśka jest też super, wszystko da się zrobić-narka. |
|
|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 20:12 Temat postu: Re: Kasieńka :) + ... |
|
 |
|
Artur Osiedlowy kamikadze

|
Kaśka wysiewista.Powodzenia w remoncie.Jak skończysz wrzuć parę fotek. |
|
|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 20:28 Temat postu: Re: Kasieńka :) + ... |
|
 |
|
tomek Moderator

|
podłanczam sie: naprawde super moto sam chciałbym sobie sprawić jakiegoś ruska ale niebardzo wiem skąd i za co  _________________ SHL M11 1962
PANNONIA T1 1964
JAWA 353 1956
HONDA CBR F4is
OGAR 205 |
|
|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 13:11 Temat postu: Re: Kasieńka :) + ... |
|
 |
|
Szprot(Michał) Motórzysta

|
Super, ja rówineż szukam kasi |
|
|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 14:11 Temat postu: Re: Kasieńka :) + ... |
|
 |
|
stanley Krążownik szosy

|
Kasia to marzenie nie jednego z nas ,sam bylem juz blisko zakupu takiej ale mi auto pokrzyzowalo plany i teraz sie woze krokodylem a jak by ktos chcial cos takiego czy podobnego ruska to dajcie znac na priwa to wam dam namiary na kolesia ktory sie tym zajmuje i zciagnie wam co chcecie |
|
|
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 11:28 Temat postu: Re: Kasieńka :) + ... |
|
 |
|
GaCek Motórzysta

|
stanley napisał: | Kasia to marzenie nie jednego z nas |
Moje nie moje marzenie to emka. Znaczy już nie jest moim marzeniem
A motorem ładny. ech te ruski. |
|
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 16:42 Temat postu: Re: Kasieńka :) + ... |
|
 |
|

|
Dzięki za dobre słówka o mojej Kaśce
Ostatnio kase włożyliśmy w remont, więc z na pierwszy rzut oka z wyglądu nic się nie zmieniła... ale chodzi jak żyleta! ;] Nie straszne jej lasy, bloto i kałuże podmywające cylindry
Zostało już nam tylko kupno kolanek i blacharka kosza oraz błotników (przydałoby sie również kupić nowe gaźniki i akumulator, ale to w odleglejszej przyszłości) no i zabieramy sie za malowanie Napewno nie omieszkam zamieścić jakichś fotek kaśki po odmalowaniu.
A co do Jawy TSki, to właśnie leży w garażu rozłożona na części pierwsze, czeka na zrobienie fotek i sprzedajemy ją w częściach na allegro... Będzie się to dużo bardziej opłacało niż sprzedaż calego motoru bez papierów i tablic.
A co do emki, to oczywiście mi również się marzy... Zrealizuje się jak będzie kasa ;] |
|
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 14:54 Temat postu: Re: Kasieńka :) + ... |
|
 |
|
gustaw Dawca organów

Wiek: 32 Dołączył: 07 Lip 2007 Posty: 278 Skąd: Ostrowiec Św
|
Fajna Kaśka ,jawa też by była fajna po umyciu, ale skoro sprzedajesz na części to mi potrzebne jest: napęd obrotomierza ( dwa plastikowe tryby) i wałek kopniaka, podejcie cenę i sie dogadamy |
|
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 19:43 Temat postu: Re: Kasieńka :) + ... |
|
 |
|

|
hmm, niestety silnik sprzedajemy w całości, a nie na części.
W sumie to napisze o tym w dziale "sprzedam-wymienię" |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|