|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Obecny czas to Czw Sty 28, 2021 13:44 |
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 09:44 Temat postu: Moje maszyny : |
|
 |
|
|
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 10:52 Temat postu: Re: Moje maszyny : |
|
 |
|
Zimor Motórzysta

Wiek: 35 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 139 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
Piękna maszyneria!
Trafić Jawę w takim stanie, cudo.. nie trzeba renowacji robić.
Junak z wózkiem może być ozdobą kolekcji (zaraz po Pannoni oczywiście).
I tak mechanicznie też wszystko robisz? |
|
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 11:50 Temat postu: Re: Moje maszyny : |
|
 |
|
szary07 Dawca organów

|
No ladnie ladnie... Bardzo zazdroszcze Junaka... Mam na niego ochote juz od paru lat ale zawsze znajduje inne motocykle i nigdy nie udaje mi sie kupic... Jago wyremontujesz to bede pelen podziwu... Zycze wytrwalosci... Z Panna pojdzie latwiej niz z Junakiem:)
Co by nie mówic masz swietne rejony do poszukiwan starych motocykli... sam bardzo czesto jestem w twoich okolicach po rozniaste zabytki. Nawet w niedlugim czasie znow tam bede bo mam nagrane pare sprzetow.
Ostatnio zmieniony przez szary07 dnia Pon Cze 06, 2011 12:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 12:29 Temat postu: Re: Moje maszyny : |
|
 |
|
Lilka Polny popierdalacz

|
Zimor napisał: | I tak mechanicznie też wszystko robisz? |
W sumie w mechanikę motocyklową bawię się od dwóch lat , a osiągnięcia nie są powalające bo jak do tej pory to poskładałam WSKę (silnik i nadwozie), a co do Junaka to nadwozie odbudowywałam od gołej ramy , na szczęscie silnik był robiony i jedyne co mi zostało to go wyuszczelniać.
Teraz czas na Paulinkę , dzisiaj może uda mi się wyrwać z niej serducho , trochę się obawiam że może tam być niezły meksyk (stała na polu ok. 10 lat przykryta plandeką) choć po odpaleniu dość ładnie pracował. |
|
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 13:05 Temat postu: Re: Moje maszyny : |
|
 |
|
szary07 Dawca organów

|
Lo jak odpaliła to juz dobrze to duży sukces... Nie będzie źle, silnik w Pannie jest rownie prosty jak w wsk... Dasz rade |
|
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 13:08 Temat postu: Re: Moje maszyny : |
|
 |
|
Zimor Motórzysta

Wiek: 35 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 139 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
Z Paulinką jak ją nazywasz nie powinno byś źle skoro odpalała.. Olej w silniku pewnie był to tryby się zakonserwowały Z częściami też nie ma większego problemu. |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|